Julkaistu 23.1.2020

Lasten päivystykseen myös psykiatrista hoitoa tarvitsevat lapset

Tays Keskussairaalassa toimiva lasten päivystys laajenee myös psykiatrisiin lapsipotilaisiin. Acutassa hoidetaan lapsipotilaista enää tapaturman vuoksi hoitoa tarvitsevia.

Alle 16-vuotiaiden lasten ja nuorten ensisijainen hoitopaikka äkillisissä sairaustilanteissa on oman terveyskeskuksen vastaanotto. Oman terveyskeskuksen vastaanoton sulkeuduttua Tays Ensiapu Acutaa käyttävistä kunnista lapsipotilaat hakeutuvat Tays Keskussairaalan lasten päivystykseen osoitteeseen Elämänaukio 2 (ajo pysäköintihalliin osoitteessa Kuntokatu 2).

Taysiin tullaan vain silloin, kun hoito ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Taysin lasten päivystyksessä hoidetaan 3.2.2020 lähtien kaikki alle 16-vuotiaat potilaat, joilla on äkillinen oire tai sairaus, tapaturmaa lukuun ottamatta. Tays Ensiapu Acutassa hoidetaan edelleen ne alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret, jotka tarvitsevat hoitoa tapaturman vuoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kaatumisesta, putoamisesta tai muusta onnettomuudesta kuten liikenneonnettomuudesta aiheutuneet vammat, murtumaepäilyt ja haavat.

Kangasalan ja Pälkäneen alle 16-vuotiaat lapsipotilaat ryhtyvät 3.2. niin ikään käyttämään Tays Keskussairaalan päivystyspalveluita oman terveysasemansa päivystyksen aukioloaikojen ulkopuolella. Tapaturmat hoidetaan edelleen Tays Valkeakoskella. Muut Tays Valkeakosken yhteispäivystyksen alueella asuvat käyttävät edelleen päivystyspalveluita Valkeakosken sairaalassa.

Soita ensin

Taysin lasten päivystyksessä toimii arkisin klo 14-07 ja viikonloppuisin ympärivuorokautisesti puhelinpalvelu numerossa 03 311 63345. Siihen kannattaa soittaa ennen päivystykseen lähtöä.

Tämä tiedote jaetaan mediatiedotteena ja kuntien palvelujen kautta lasten vanhemmille.