Julkaistu 3.9.2019

Taysin lasten päivystys muuttaa lasten ja nuorten sairaalaan 17.9. kello 8 alkaen

Taysin lasten ja nuorten sairaala on valmistunut, ja muutto uuteen sairaalaan alkaa viikolla 38.

Lasten päivystys toimii lasten ja nuorten sairaalassa eli L-rakennuksessa tiistaista 17.9. kello 8 lähtien. Päivystys sijaitsee L-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Ennen muuttoa päivystys toimii 17.9. kello 8 asti normaaliin tapaan vanhassa paikassaan Tays Keskussairaalan C-rakennuksessa.
 

Taysin lasten ja nuorten sairaala. Kuva: Opa Latvala.

Kulkeminen lasten päivystykseen 17.9. alkaen

Omalla autolla tultaessa:

  • 17.9. lähtien kulku lasten päivystykseen on pysäköintihallin kautta. Hallista on suora hissiyhteys 1. kerroksessa sijaitsevaan lasten päivystykseen. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Pysäköintihallissa on 30 minuutin maksuton jättö- ja hakuaika.

Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa:

  • 17.–27.9.2019 lasten päivystykseen kuljetaan edelleen Radiuksen eli R-rakennuksen sisäänkäynnin kautta. Sieltä on opastus L-rakennukseen eli lasten ja nuorten sairaalaan.
  • 28.9. alkaen kulku on uuden pääaulan kautta.

Käytännöt säilyvät ennallaan

Muutosta huolimatta lasten päivystyksen käytännöt säilyvät ennallaan. Tays Keskussairaalan lasten päivystyksessä hoidamme kiireellistä apua ja hoitoa tarvitsevia alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria vuorokauden ympäri.

Tapaturman, vatsakivun tai psyykkisen syyn vuoksi tulevat lapset hoidetaan kuitenkin edelleen Tays Ensiapu Acutassa.

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin kannattaa soittaa ennen lasten päivystykseen lähtemistä. Puhelinnumero 03 311 63345 palvelee arkisin kello 14–7 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä ympäri vuorokauden. Puhelinnumero säilyy ennallaan muuton jälkeenkin.

Lisätietoa lasten päivystyksen käytännöistä on Taysin verkkosivuilla: Lasten päivystys.

Aikataulu tiivistetysti:

  • Tays Keskussairaalan lasten päivystys avautuu tiistaina 17.9. kello 8 L-rakennuksessa eli lasten ja nuorten sairaalassa.
  • Jos kuljet autolla, 17.9. alkaen suorin reitti on maanalaisen pysäköintihallin kautta, josta on suora yhteys hissillä lasten päivystykseen. Hallin osoite on Kuntokatu 2.
  • Aikavälillä 17.–27.9. julkisilla kulkuvälineillä saapuvat käyttävät Radiuksen sisäänkäyntiä tullessaan lasten päivystykseen.
  • 28.9. avataan Tays Keskussairaalan uusi pääaula, ja tästä eteenpäin julkisilla kulkuvälineillä saapuvien reitti lasten päivystykseen on uuden aulan kautta.

Lisätietoa lasten ja nuorten yksiköiden muutosta:

Taysin lasten ja nuorten osastot sekä poliklinikat muuttavat uusiin tiloihin 16.9.–9.10.2019