Ihotaudit

Taysissa tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on ihoon liittyviä oireita tai sairauksia. Oireiden syyn selvittämiseksi teemme laboratoriotutkimuksia ja allergiatestejä sekä otamme koepaloja.

Jos ihosairauden tai ihomuutosten diagnoosi on epäselvä tai sen hoito ei onnistu perusterveydenhuollossa, kuuluu potilas hoitoomme. Systeemilääkitystä ihosairauden, haavojen tai ihokasvainten vuoksi tarvitsevat potilaat ovat usein seurannassamme.

Taysissa hoidettavia sairauksia ovat muun muassa

Tutkimukset ja hoito Taysissa

Valtaosa potilaistamme hoidetaan ihotautien poliklinikalla, jossa teemme tarvittavat tutkimukset ja annamme ihotautipotilaille paikallis- ja valohoitoja. Ihokasvainten hoidossa käytetään leikkaushoidon lisäksi jäädytys-, laser- ja fotodynaamista hoitoa.

Vuodeosastolla tutkimme ja hoidamme erityisesti haavapotilaita, joiden hoidossa tarvitaan monen eri erikoisalan osaamista ja usein myös leikkaustoimenpiteitä. Vaikeaa ihottumaa, kuten laajaa psoriaasia tai rakkulatautia, tai äkillisiä ihon allergiareaktioita sairastavat potilaat tarvitsevat joskus vuodeosastohoitoa.

Ihotautien hoito on keskittynyt Tays Keskussairaalaan ihotautien poliklinikalle ja allergiakeskukseen. Tays Sastamalan sairaalassa annetaan valohoitoja.

Taysin erityisosaaminen

Erityisosaamisalueitamme ovat vaikeiden ihohaavojen diagnostiikka ja hoito, ihosyöpien hoito, perinnöllisten ihosairauksien diagnostiikka ja perinnöllisyysneuvonta sekä ihokeliakia. Näillä alueilla meillä on vahvaa kliinistä osaamista sekä tieteellistä tutkimustyötä.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Maria Lönnrot
Ylihoitaja Riitta Koponen