Julkaistu 20.5.2016

PSHP:lle Hengitysliiton Hyvä henki -palkinto

Pirkanmaan sairaanhoitopiirille on myönnetty Hengitysliiton Hyvä henki -palkinto. Pitkäaikaisten yhteistyökumppaniensa palkitsemisella Hengitysliitto juhlistaa 75-vuotista toimintaansa. Liitto luovutti perjantaina 20. toukokuutta Hyvä henki -palkintoja kiitokseksi aktiivisesta tuesta ja toiminnasta hengitysterveyden edistämiseksi.  

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sai tunnustuksen hyvästä työstään keuhkoahtaumatautia sairastavien hoidon, kuntoutuksen ja liikunnan edistämiseksi. Sairaanhoitopiirissä on luotu COPD-hoitoketju, ja Hengitysliitto on ollut mukana vaikuttamassa sen kehittämiseen.

Hoitoketju päivitettiin vuoden alussa, ja mukaan otettiin myös liikuntamatriisi, joka on ensimmäinen laatuaan hoitoketjuissa. Moniammatillisen työryhmän puheenjohtajana toimi LT, erikoislääkäri Sirpa Leivo-Korpela. Palkinnon vastaanotti sairaanhoitopiirin puolesta vastuualuejohtaja Doris Holmberg-Marttila. 

Hyvä henki -palkinto

Kaikki palkitut yhteiskuvassa. Doris Holmberg-Marttila on vasemmalla. (Kuva: Hengitysliitto)

Hyvää yhteistyötä

Valtakunnallisen Hyvä henki -palkinnon saivat PSHP:n lisäksi Apteekkariliitto, Ylen lasten ja nuorten ohjelmat, Tupakoimattomana leikkaukseen -toimintamallin kehittäjät professori Hannu Puolijoki ja koordinaattori Reetta-Maija Luhta, työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori Tuula Putus sekä liikuntafysiologian professori Heikki Tikkanen.

– Hengitysliitto haluaa kiittää kumppaneitaan hyvästä, hedelmällisestä ja pyyteettömästä yhteistyöstä sekä toivoo sen jatkuvan hyvässä hengessä, sanoo Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen.

Valtakunnallisten Hyvä henki -palkintojen lisäksi hengitysyhdistykset kiittävät yhteistyökumppaneitaan liiton 75-vuotisen toiminnan kunniaksi eri puolella Suomea.

– Hengitysliitto on jo 75 vuoden ajan toiminut hengityssairaiden edunvalvojana sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Liittomme uudessa toimintaohjelmassa korostuu toiminta uusin tavoin ja välinein - entisiä hyviä käytäntöjä unohtamatta. Kehittämistyö on jo kovassa vauhdissa, Hyttinen sanoo.