Kuvantamispalvelut

Teemme kuvantamistutkimuksia ja siihen liittyviä hoitotoimenpiteitä. Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien selvittelyssä. Tutkimme myös muun muassa ihmisen erilaisia elintoimintoja, unta ja vireystilaa sekä aivojen sähköistä toimintaa.

Kuvantamiskeskuksessa tehtäviä tutkimuksia ja toimenpiteitä ovat muun muassa

Tutkimukset ja toimenpiteet

Kuvantamistutkimuksiin ja toimenpiteisiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Ohjeet tutkimuksiin potilas saa joko lähettävältä lääkäriltä tai ne lähetetään erikseen hänelle kotiin. Tutkimuspaikka ja aika annetaan potilaalle asuinpaikan ja tehtävän tutkimuksen mukaan sekä missä tutkimus voidaan tehdä mahdollisimman nopeasti.

Lähettävän lääkärin kanssa on tärkeä sopia itselle parhaat ajankohdat ja miten tutkimusajan voi tarvittaessa siirtää toiseen ajankohtaan.

Kuvantamistutkimuksia tehdään Tays Keskussairaalassa, Hatanpään, Kaupin, Tays Valkeakosken ja Tays Sastamalan sairaaloissa sekä Oriveden terveyskeskuksessa. Osa tutkimuksista toteutetaan kotoa käsin ja osaan potilaan on tarve tulla sairaalaan erikseen sovittuna aikana.

Toimimme ympäri vuorokauden ja tuotamme myös päivystyspotilaiden tarpeisiin monipuolisesti kuvantamistutkimuksia.

Erityisosaaminen

Olemme alueemme johtava yliopistosairaalatasoinen tutkimusyksikkö. Koulutamme alan uusia ammattilaisia ja hyödynnämme uusinta teknologiaa sairauksien diagnostiikassa. Annamme tarvittaessa asiantuntija-apua muille terveydenhuollon yksiköille ja sairaanhoitopiireille.

Vastuuhenkilöt

Radiologia, vastuualuejohtaja Irina Rinta-Kiikka
Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede, ylilääkäri Mika Kähönen
Kliininen neurofysiologia, ylilääkäri Hanna Heinonen
Lääketieteellinen fysiikka, ylifyysikko Simo Hyödynmaa