Röntgen

Radiologia

Yhä useamman potilaan diagnostiikassa ja hoitojen vaikutusten seurannassa käytetään radiologisia tutkimuksia, kuten röntgen-, ultraääni-, tietokone- ja magneettikuvauksia. Teemme tutkimusta ja kehitämme menetelmiä jatkuvasti, koulutamme uusia alan osaajia ja kouluttaudumme itse säännöllisesti. Meille voi tulla turvallisin mielin tutkittavaksi ja hoidettavaksi.

Lukumäärältään suurin osa radiologisista tutkimuksista on edelleen tavanomaisia röntgenkuvauksia eli natiivikuvauksia. Kehityssuunta on voimakkaasti kohti vaativampia, diagnoosin tekoa helpottavia tutkimuksia, kuten ultraääni-, tietokonetomografia- ja magneettikuvauksia.

Palvelemme potilaita Tays Keskussairaalassa, Hatanpään, Tays Valkeakosken ja Tays Sastamalan sairaaloissa sekä Oriveden terveyskeskuksessa.

Koska puolet kiireellistä kuvantamista tarvitsevista potilaista tulee päivystyksen kautta, on Päivystys Acutassa oma päivystyskuvantamisyksikkö. Acutan kuvantamisyksikkö on varustettu laadukkailla natiivikuvaus-, tietokonetomografia- ja ultraäänilaitteilla.

Erityisosaamisemme

Yhtenäinen toimintatapa ja laatuajattelu yhdistävät kaikkia toimipisteitämme. Tiivis yhteistyö yksiköiden välillä edesauttaa järjestämään potilaalle tarvittavat kuvaukset mahdollisimman lähelle kotipaikkaa.

Henkilökuntamme koostuu monen eri erikoisalan huippuammattilaisista. Osaamisen lisäksi myös laitteiston tulee olla kunnossa – uudistamme laitteistojamme suunnitelmallisesti ja kysyntälähtöisesti.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja, erityisasiantuntija Marika Valkama

Ylilääkäri Nina Hannuksela

Palvelupäällikkö Erika Kuopio