MRI, MK

Magneettikuvaus

Magneettitutkimus on elimistön magneettisiin ominaisuuksiin perustuva kuvausmenetelmä. Tutkimuksessa ei käytetä röntgensäteilyä. Tutkimus on kivuton ja kestää 30–90 minuuttia. Tutkimuksen aikana voidaan laittaa tehosteainetta käsivarren verisuoneen.

Kuvauksen ajaksi sinut siirretään tutkimuspöydälle putkimaiseen kuvauslaitteeseen, joka on valaistu ja ilmastoitu. Kuvauslaitteesta kuuluu kuvasarjojen aikana melko voimakas nakuttava ääni, ja siksi sinulle annetaan kuulosuojaimet.

Tutkimuksen aikana on kuvauskohteesta riippuen useimmiten mahdollista kuunnella radiota tai vaihtoehtoisesti voit tuoda oman CD-levyn kuunneltavaksi. Röntgenhoitajilla on sinuun näkö-, kuulo- ja puheyhteys koko tutkimuksen ajan.

Tarvittaessa saattaja voi olla kuvaushuoneessa mukana.

Kutsun mukana saat tarkat valmistautumisohjeet. Vastaa käyntiisi liittyvään magneetin esitietokyselyyn OmaTays-palvelussa ennen tutkimukseen tuloa. Jos sinulla ei ole mahdollista vastata kyselyyn sähköisesti OmaTaysissa, täytä kutsun liitteenä oleva esitietolomake ja tuo se mukanasi tutkimuskäynnille. Sydäntahdistinpotilaiden osalta pitää selvittää tahdistimen magneettikelpoisuus lähettävän yksikön toimesta etukäteen ennen jokaista magneettitutkimuskäyntiä.

Kuvauksen jälkeen

Tutkimusvastauksen kuulet hoitavalta lääkäriltäsi.

Tietoa magneettikuvauksesta -video