Julkaistu 23.1.2017

Kenguru kurkistelee L-rakennuksen työmaalla

Moni Taysissa hoidossa oleva lapsi saattaa hieraista tänään silmiään. Etupihan rakennustyömaalle on nimittäin muuttanut kenguru. Noin 1,5 metrisen eläinhahmon tehtävänä on ilahduttaa vieressä sijaitsevien lastenosastojen pikkupotilaita, jotka voivat bongata kengurun rakenteilla olevan uuden lasten ja nuorten keskuksen työmaalta.

Asianmukaisiin työmaan suojavarusteisiin puettu kenguru on liikkuvaa sorttia, sillä se kurkistelee milloin mistäkin nurkasta L-rakennuksen työmaata. Työmaan väki vaihtaa hahmon paikkaa 1-2 kertaa viikossa.

Idea työmaalla asuvasta eläinhahmosta saatiin alun perin Amerikasta, jossa lastensairaalan työmaalle lapsia ilahduttamaan oli tehty satuhahmo. Taysissa hahmoksi valikoitui kenguru, sillä se on jo lastenosastoilla entuudestaan tuttu maskotti.

Taysin etupihan työmaan turvallisuuskoordinaattori Antti Karjanlahti rakennuttajakonsulttitoimisto HTJ:lta toteutti hahmon vanerista yhdessä omien lastensa kanssa. Kenguru seikkailee työmaalla niin kauan kuin rakennustyöt sen sallivat.

Lue lisää Taysin uudistamisesta ja tutustu tulevaan lasten ja nuorten keskukseen videolta.