OmaTaysin toiminnot

OmaTaysia laajennetaan jatkuvasti sairaalan eri yksiköihin.

Mitä eroa on OmaTaysilla ja Omakannalla?

Omakanta on kansallinen verkkopalvelu

Omakanta on kansallinen verkkopalvelu. Omakannasta näet hoitoosi liittyvät kirjaukset kuten potilaskertomustekstit, laboratorio- ja röntgentutkimukset sekä alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot. Omakannassa näet reseptisi, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.

OmaTays on palvelu Taysin asiakkaille

OmaTays tarjoaa sähköisen asioinnin palveluita Taysin asiakkaille. Se on Taysin potilaan ja Taysin ammattilaisen yhteydenpitoväylä sekä hoidon organisoinnin väline.

OmaTaysissa ei näy potilaskertomustekstejä. OmaTaysista pääsee siirtymään helposti Omakantaan helposti ilman uutta kirjautumista.

Minun hoitoni -näkymä

Minun hoitoni -näkymä

Minun hoitoni -osiosta näet omat tai alle 12-vuotiaan lapsesi ajanvaraukset lähes kaikista hoitoyksiköistä sekä sinulle tilatut laboratoriopyynnöt. Käynneistä näytetään päivämäärä, kellonaika, hoitoyksikkö ja sairaala. Lisäksi ajanvarauksissa on linkki kunkin yksikön Tays.fi-verkkosivulle, josta näet lisätietoja. Tarkista kuitenkin saapumisajat ja –paikat kutsukirjeestäsi.

Kyselyt

Kyselynäkymä OmaTaysissa

OmaTaysissa on mahdollista vastata moniin esitietokyselyihin. OmaTaysissa näet heti onko sinulle saapunut sähköisiä kyselyitä vastattavaksi. Sinulle saapuneessa kutsukirjeessä on myös maininta mikäli sinulle on lähetetty sähköinen kysely. 

Voit vastata sähköiseen kyselyyn missä ja milloin tahansa. Vastaukset ovat hoitoyksikön käytettävissä heti, joten etukäteen vastaamalla asioihisi voidaan perehtyä jo ennen vastaanottoa.

Ajan varaaminen ja ajanvarauksen siirtäminen

Ajanvarauksen siirto OmaTaysissa

OmaTaysin kautta voi tehdä ajanvarauksia osaan yksiköistä. Osassa yksiköistä aikoja voi myös siirtää. Näet ajanvarausmahdollisuutesi sekä siirrettävissä olevat ajanvaraukset Ajanvaraus-näkymästä.

Verkkopoliklinikat

Verkkopoliklinikka OmaTays

Syövänhoidon verkkopoliklinikka on mobiilipalvelu, jonka avulla voit raportoida oireesi ja antaa tietoa voinnistasi syöpähoitojen aikana. Syövänhoidon verkkopoliklinikka pitää hoitotiimisi jäsenet ajan tasalla tilastasi ja auttaa heitä varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen hoidon. Hoitotiimi avaa sinulle käyttäjätilin Syövänhoidon verkkopoliklinikkaan.

TaysPolku-verkkopoliklinikka on käytössä jo monissa yksiköissä. TaysPolussa näet toimenpiteesi aikajanalla ja voit tutustua ohjeisiin silloin kun sinulle sopii. Saat myös muistutuksia hoitoosi liittyen. Katso ohje käyttöönottoon

Hoitokeskustelut

Hoitokeskustelut-näkymä OmaTaysissa

Hoitokeskustelut mahdollistavat viestittelyt hoitohenkilökunnan kanssa tietoturvallisesti. Hoitokeskustelu palvelee kiireettömissä tapauksissa, vastauksen saat muutaman päivän kuluessa. Hoitokeskustelujen käyttöä varten tarvitset PIN-koodin, jonka saat hoitoyksiköstäsi, mikäli yksikkö on ottanut palvelun käyttöönsä.

Puolesta-asiointi

OmaTaysissa on myös puolesta-asioinnin mahdollisuus. Puolesta asioinnin painike löytyy palvelun yläreunasta.

OmaTaysissa voi tällä hetkellä asioida alle 12-vuotiaan lapsensa puolesta sekä täysi-ikäisen puolesta. Puolesta asioinnin valtuutus tehdään suomi.fi -palvelussa.

12-17-vuotiaiden puolesta-asiointi ei ole toistaiseksi mahdollista. 15-17-vuotiaiden on jo mahdollista saada omat pankkitunnukset tai oma mobiilivarmenne, joten he voivat hoitaa sähköisen asiointinsa itse.

Etävastaanotto

Osa Taysin yksiköistä tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden etävastaanottoon. Etävastaanotolle voit osallistua kotoasi ja keskustella lääkärisi tai hoitajasi kanssa nettiyhteyden välityksellä. Lääkäri arvioi, mihin tilanteisiin ja sairauksiin etävastaanotto sopii korvaamaan fyysisen käynnin. Ohjeita etävastaanottoon.

Linkki Omakantaan

OmaTaysista pääset Omakantaan

OmaTaysista pääsee linkillä suoraan Omakantaan, jossa potilas voi tarkastella omia terveystietojaan ja sähköisiä reseptejään. Sekä OmaTaysiin että Omakantaan pääsee kirjautumaan yhdellä kertaa samoilla tunnuksilla.

Herätteet

ot_herate

Saat sähköpostiherätteen, kun OmaTaysiin tulee esim. sinua koskeva esitietokysely tai vastaus hoitokeskusteluviestiisi. Osasta kyselyistä (esimerkiksi elämänlaatukyselystä) tulee myös tekstiviestiherätteitä.

Biopankkisuostumus

Voit antaa OmaTaysissa biopankkisuostumuksen. Biopankkeihin kootaan näytteitä ja tietoja suostumuksen antaneilta henkilöiltä. Näytteenotto tehdään, kun seuraavan kerran käyt laboratoriossa, erillistä käyntiä ei tarvita.

Jatkossa OmaTaysiin on tulossa myös mm. erilaiset lainaussopimukset.

Omat tietoni

OmaTaysissa voit päivittää puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Lisäksi voit lisätä itsellesi yhteyshenkilöitä ja muokata näitä tietoja. OmaTaysista tiedot siirtyvät Taysin potilastietojärjestelmään.