Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Tays Keskussairaalan alueella potilaiden ja vieraiden käytettävissä on maanalainen pysäköintihalli. Lisäksi pysäköintipaikkoja on etenkin pääsisäänkäyntien ja ensiavun läheisyydessä. Asiakaspysäköinti on maksullista Tays Keskussairaalassa ja osin Tays Hatanpäällä. Muissa sairaaloissamme se on maksutonta.

Ajo-ohje ja pysäköinti Tays Keskussairaalaan

  • Tays Keskussairaalan pääsisäänkäynnille R- eli Radius-rakennuksessa ajetaan Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta. Lasten päivystykseen ja synnytykseen ajetaan myös Teiskontieltä Lääkärinkadun risteyksestä. Jos käytät navigaattoria, laita kohteeksi Lääkärinkatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

  • Acutaan ja Biokadun toimipisteisiin ajetaan Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä. Laita navigaattoriin kohteeksi Kuntokatu tai Biokatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on asiakkaiden käytössä Riviparkki, joka on merkitty alueen opasteissa P-asiakas. Katso Taysin pysäköintialueet ja hinnat.

Invapysäköintipaikat löytyvät R-rakennuksen sisäänkäynnin vierestä vasemmalta. Saattoliikenne on mahdollista pääsisäänkäynnin edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Taysin pysäköintipaikat ovat maksullisia arkisin ja arkipyhinä kello 8–18. Tays Ensiapu Acutan edustalla pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä.

Raitiotien rakentamisen ja Kuntokadun kunnostustöiden takia alueella on ajoittain poikkeusjärjestelyjä ja erillisiä kulkuopasteita.

Pysäköintihalli Tays Keskussairaalan alueella, sisäänkäynti Kuntokadulta

Pysäköintihallissa on tilaa lähes 300 autolle.

Tays Keskussairaalan pysäköintihalliin mahtuu lähes 300 autoa. Hallin osoite on Kuntokatu 2.
Hallista on sisäkautta kulkuyhteys toistaiseksi vain Sydänsairaalaan. Syksyllä 2019 pääaulan valmistuessa hallista pääsee liukukäytävää suoraan pääaulaan ja sieltä edelleen muihin yksiköihin.

Pysäköintihallin korkeus: yläkerros 2.90 m ja alakerros 2.30 m. 

Hinnat

Pysäköintihalli on maksullinen: hinnat maanantaista perjantaihin kello 8–16 2e/tunti, muulloin 0,50 e/tunti. Ensimmäiset 30 minuuttia ovat maksutonta pysäköintiaikaa.

Pysäköinti maksetaan hallista poistuttaessa.

Maksutavat

  • maksu maksukortilla automaattiin lähtiessä (kaikki yleisimmät maksukortit käyvät)

  • maksu internetissä 48 tunnin sisällä osoitteessa www.autopay.io

  • automaattinen veloitus maksukortilla (vaatii rekisteröitymisen Autopay-käyttäjäksi)

  • lasku kotiin, laskutuslisä 5 €

  • mobiilimaksu – tässä vaiheessa vain EasyPark

Pysäköinnin maksuun tarvitset ajoneuvon rekisterinumeron.

Bussiyhteydet Tays Keskussairaalaan

Tampereen keskustan suunnasta bussilla tultaessa Tays Keskussairaalan R-rakennuksessa sijaitsevaa pääsisäänkäyntiä lähinnä oleva pysäkki on Perhetukikeskuksen pysäkki.

Kangasalan suunnasta tultaessa pääsisäänkäyntiä lähinnä on Hoitokodin pysäkki.

Tays Ensiapu Acutaan tai Biokadun toimipisteisiin kuljettaessa lähimmät pysäkit sijaitsevat Teiskontien ja Kuntokadun risteyksessä.

Tampereen liikenteen bussit 5 ja 32 ajavat Arvo Ylpön katua pysähtyen Potilashotellin/Silmäkeskuksen lähistöllä sekä lähellä Tampereen yliopiston tiloja pysäkillä "Tays Arvo".

Katso tarkemmat tiedot Repa-reittioppaasta.

Lue rakentamiseen liittyvistä poikkeusjärjestelyistä.

Pysäköinti Tays Hatanpään alueella

Tays Hatanpään sairaalan alueella pysäköinti on joko maksullista tai aikarajoitettua.

Hatanpään sairaala-alueen pysäköinnissä on tapahtunut joitain muutoksia 1.5.2018 alkaen. Aiemmat yhdeksän ja kahdentoista tunnin paikat sekä maksuttomat pysäköintialueet ovat muuttuneet joko erityislupa-alueiksi tai kiekkopaikoiksi. Neljän tunnin kiekkopaikat muuttuivat kahden tunnin kiekkopaikoiksi. Maksullinen mittarialue säilyy suunnilleen ennallaan.

Tutustu Hatanpään alueen parkkipaikkoihin kartasta.

Pysäköinti Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa

Sairaaloiden pääsisäänkäyntien läheisyydessä on pysäköintialue potilaiden ja vierailijoiden käyttöön. Pitkäniemen sairaalassa pysäköintipaikkoja on myös muualla alueella. Saattoliikenne on mahdollista sairaaloiden pääsisäänkäyntien edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Tays Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa asiakaspysäköinti on maksutonta.