Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Sairaaloiden potilaille ja vieraille on varattu pysäköintipaikkoja etenkin pääsisäänkäyntien ja ensiavun läheisyydestä. Tays Keskussairaalassa asiakaspysäköinti on maksullista, muissa sairaaloissamme maksutonta. Pysäköintipaikoista on Tays Keskussairaalan alueella rakentamisen vuoksi ajoittain pulaa, joten kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää joukkoliikennettä tai taksia.

Ajo-ohje ja pysäköinti Tays Keskussairaalaan

  • Tays Keskussairaalan pääsisäänkäynnille R- eli Radius-rakennuksessa ajetaan Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta. Lasten päivystykseen ja synnytykseen ajetaan myös Teiskontieltä Lääkärinkadun risteyksestä. Jos käytät navigaattoria, laita kohteeksi Lääkärinkatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

  • Acutaan ja Biokadun toimipisteisiin ajetaan Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä. Laita navigaattoriin kohteeksi Kuntokatu tai Biokatu ja seuraa alueelle tultuasi opasteita.

Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on asiakkaiden käytössä Riviparkki, joka on merkitty alueen opasteissa P-asiakas. Katso Taysin pysäköintialueet ja hinnat.

Invapysäköintipaikat löytyvät R-rakennuksen sisäänkäynnin vierestä vasemmalta. Saattoliikenne on mahdollista pääsisäänkäynnin edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Taysin pysäköintipaikat ovat maksullisia arkisin ja arkipyhinä kello 8–18. Tays Ensiapu Acutan edustalla pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Tays Keskussairaalan ulkona olevista pysäköintialueista vastaa Finnpark Oy.

Uusi pysäköintihalli avataan 2.5. Tays Keskussairaalan alueelle

2.5. Taysin alueelle avataan uusi pysäköintihalli, johon mahtuu yli 200 autoa. Hallin sisäänkäynti on Ensitieltä. Pysäköintihalli on maksullinen: hinnat arkisin kello 8–16 2e/tunti, muulloin 0,50 e/tunti.

Tays-bussi liikennöi pysäköintihallin ja yksiköiden välillä arkisin kello 7.2015.40.

Koska pysäköintihallista ei vielä ole sisäkautta kulkuyhteyttä sairaalan muihin rakennuksiin, pysäköintihallin asiakkaille on tarjolla maksuton pikkubussikuljetus. Tays-bussi liikennöi arkisin. Ensimmäinen bussi lähtee kello 7.20 pysäköintihallista ja viimeinen vuoro lähtee hallista kello 15.40. Kierroksen kesto on noin 20 minuuttia.

Bussin reitti:

  • Pysäköintihalli, Ensitie
  • Silmäkeskus/Potilashotelli, Biokatu 14
  • Radius, yläovi, Niveltie
  • Z-rakennusten takapiha
  • Pysäköintihalli, Ensitie

Bussiyhteydet Tays Keskussairaalaan

Tampereen keskustan suunnasta bussilla tultaessa Tays Keskussairaalan R-rakennuksessa sijaitsevaa pääsisäänkäyntiä lähinnä oleva pysäkki on Perhetukikeskuksen pysäkki.

Kangasalan suunnasta tultaessa pääsisäänkäyntiä lähinnä on Hoitokodin pysäkki.

Tays Ensiapu Acutaan tai Biokadun toimipisteisiin kuljettaessa lähimmät pysäkit sijaitsevat Teiskontien ja Kuntokadun risteyksessä.

Tulossa kesällä 2018: Tampereen liikenteen bussit 5 ja 32 alkavat ajaa Arvo Ylpön katua pysähtyen Potilashotellin/Silmäkeskuksen lähistöllä sekä lähellä Tampereen yliopiston tiloja pysäkillä "Tays Arvo". Katso tarkemmat tiedot Repa-reittioppaasta.

Lue rakentamiseen liittyvistä poikkeusjärjestelyistä.

Pysäköinti Tays Hatanpään, Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa

Sairaaloiden pääsisäänkäyntien läheisyydessä on pysäköintialue potilaiden ja vierailijoiden käyttöön. Pitkäniemen sairaalassa pysäköintipaikkoja on myös muualla alueella. Saattoliikenne on mahdollista sairaaloiden pääsisäänkäyntien edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Tays Hatanpään sairaalan alueella pysäköinti on joko maksulllista tai aikarajoitettua. Tays Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa asiakaspysäköinti on maksutonta.