Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoitajat toimivat sairaaloissa potilaiden, omaisten ja henkilökunnan keskuudessa. Työssään sairaalapastorit sitoutuvat luottamuksellisuuteen ja jokaisen ihmisen vakaumuksen kunnioittamiseen.

Sairaalasielunhoitajat ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappeja, joilla on erikoistumiskoulutus. He toimivat myös kouluttajina ja työnohjaajina.

Pappien työ painottuu kahdenkeskisiin keskusteluihin potilaiden, omaisten ja henkilökunnan kanssa. Sairaalapastori toimii yhteistyössä osaston henkilökunnan kanssa. Sairaalapastori on vaitiolovelvollinen eikä hän kirjaa keskusteluja potilasasiakirjoihin.

Sairaalapastorin työ koostuu

  • henkilökohtaisista keskusteluista
  • sielunhoidollisista ryhmistä
  • kirkollisista toimituksista
  • hartaushetkistä sairaalassa.

Päivystävä sairaalapastori

Sairaalapastorit ovat tavoitettavissa arkisin klo 8–16 henkilökohtaisista numeroista. Päivystävään sairaalapastoriin saa yhteyden Taysin puhelinvaihteen, 03 311 611, kautta osaston henkilökunnan välityksellä. Päivystysaika on arkisin kello 16–22 ja viikonloppuisin ja juhlapyhisin klo 8–22.

Sairaalat

Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalassa toimii kolme sairaalapastoria sekä kuusi seurakunnan lastenohjaajaa. Pastorien työhuoneet sijaitsevat ruokasalin vieressä ja R-rakennuksen sekä uuden pääsisäänkäynnin aulassa.

Sairaalapastori Juha Seppälä
Sairaalapastori, työnohjaaja Eija Kasari 
Sairaalapastori Annukka Helle

Tays Hatanpää

Hatanpään sairaalapastorit ovat tavattavissa arkipäivisin. Heidän työhuoneensa on Hatanpään kantasairaalan kappelia vastapäätä sekä Puistosairaalan 3. kerroksen aulassa.

Sairaalapastori Heimo Suonsivu 044 485 8963
Sairaalapastori Teemu Paarlahti 044 485 8484  

Tays Pitkäniemi

Elina Kaunisto puh. 050 477 2320 ja 044 472 8853

Kehitysvammahuolto

Kehitysvammaistyön pastori Pirjo Tuiskunen