Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoitajat toimivat sairaaloissa potilaiden, omaisten ja henkilökunnan keskuudessa. Työssään sairaalapapit sitoutuvat luottamuksellisuuteen ja jokaisen ihmisen vakaumuksen kunnioittamiseen.

Sairaalasielunhoitajat ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappeja, joilla on erikoistumiskoulutus. He toimivat myös kouluttajina ja työnohjaajina.

Pappien työ painottuu kahdenkeskisiin keskusteluihin potilaiden, omaisten ja henkilökunnan kanssa. Sairaalapappi toimii yhteistyössä osaston henkilökunnan kanssa. Sairaalapappi on vaitiolovelvollinen eikä hän kirjaa keskusteluja potilasasiakirjoihin.

Sairaalapapin työ koostuu

  • henkilökohtaisista keskusteluista
  • sielunhoidollisista ryhmistä
  • kirkollisista toimituksista
  • hartaushetkistä sairaalassa.

Päivystävä sairaalapappi

Sairaalapapit ovat tavoitettavissa arkisin klo 8-16 henkilökohtaisista numeroista. Päivystävään sairaalapappiin saa yhteyden Taysin puhelivaihteen, 03 311 611, kautta osaston henkilökunnan välityksellä. Päivystysaika on arkisin kello 16–22 ja viikonloppuisin ja juhlapyhisin klo 8-22.

Sairaalat

Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalassa toimii kolme sairaalapappia sekä kuusi seurakunnan lastenohjaajaa. Pappien työhuoneet sijaitsevat ruokasalin vieressä ja R-rakennuksen sekä uuden pääsisäänkäynnin aulassa.

Sairaalapastori Juha Seppälä
Sairaalapastori, työnohjaaja Eija Kasari
Sairaalapastori Taru Varpenius, viittomakielinen sielunhoito

Tays Hatanpää

Hatanpään sairaalapapit ovat tavattavissa arkipäivisin. Sairaalappien työhuone on Hatanpään kantasairaalan kappelin kappelia vastapäätä sekä Puistosairaalan 3. kerroksen aulassa.

Sairaalapastori Heimo Suonsivu 044 485 8963 (sijaisena Laura Tuhkanen-Jukkola 31.12.2019 saakka)
Sairaalapastori Teemu Paarlahti 044 485 8484  

Tays Pitkäniemi

Sairaalapastori, työnohjaaja Ulla Ruusukallio (sijaisena Saija Alanko 31.12.2019 saakka)

Kehitysvammahuolto

Kehitysvammaistyön pastori Pirjo Tuiskunen