Julkaistu 27.10.2016

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kardiologia siirtyy Tays Sydänsairaalalle

Vuoden 2017 alusta Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kardiologiset toiminnot Hämeenlinnassa ja Riihimäellä siirtyvät Tays Sydänsairaalan toiminnaksi. Yhteistyö ja kumppanuus sujuvoittavat sydänpotilaiden hoitoa.

Keskussairaalan kardiologit sekä kardiologisten toimipisteiden sairaanhoitajat siirtyvät vanhoina työntekijöinä Sydänsairaalan palvelukseen. Sydänvalvonta ja vuodeosasto tulevat osaksi Sydänsairaalan toimintaa, mutta osaston henkilökunta jää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin työntekijöiksi. Sydänsairaala ostaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä tukipalveluja.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuusto sinetöi siirron kokouksessaan 26.10. Yhteistyötä ja siirtoa on valmisteltu yli kaksi vuotta.

- Yhdessä olemme vahvempia kehittämään toimintoja ja palvelemaan alueen sydänpotilaita, toteaa Tays Sydänsairaalan toimitusjohtaja, ylilääkäri Kari Niemelä. Sydänsairaalan hioutuneet hoitoprosessit ja ammattitaito ovat nyt myös Kanta-Hämeen sydänpotilaiden käytössä.

Hämeenlinnassa voidaan hoitaa jatkossa enemmän potilaita sairaanhoitopiirin reuna-alueilta ja myös hoitopaikan valinnanvapautta käyttäviä potilaita esimerkiksi pääkaupunkiseudulta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kumppanuuden myötä Sydänsairaalalla on tarjota asiakkaalleen kattava palvelupisteiden ketju kolmostien varrella eli Tampereella, Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Riihimäellä sekä Helsingissä. Tuolla alueella asuu suurin osa suomalaisista.