Julkaistu 2.5.2022

Toukokuun ensitietotilaisuus syöpään sairastuneille lähestyy

Syöpään sairastuneiden ensitietotilaisuudet on tarkoitettu syöpään äskettäin sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville potilaille sekä heidän läheisilleen. Seuraava ensitietotilaisuus järjestetään maanantaina 16. toukokuuta kello 12 - 15. Ilmoittautuminen päättyy 9. toukokuuta.

Maksuttomassa ensitietotilaisuudessa syöpään sairastunut ja hänen läheisensä saavat monialaista tietoa hoidosta, sosiaaliturvasta, kuntoutuksesta ja psykosiaalisesta tuesta. Taysin asiantuntijoiden lisäksi Pirkanmaan syöpäyhdistys esittelee tilaisuudessa toimintaansa. Ensitietotilaisuudessa paikalla oleva kokemusasiantuntija kertoo omista syöpään sairastumisen kokemuksistaan.

− Ensitietotilaisuus tarjoaa yhden iltapäivän aikana ajankohtaisen tietopaketin syöpään sairastumisesta ja saatavilla olevista etuuksista, kertoo kuntoutusohjaaja Jani Touronen.

Taysissa ensitietotilaisuuksia on järjestetty jo useita vuosia. Saman sisältöisiä tilaisuuksia järjestetään sekä kevät- että syyskaudella neljä kertaa. Helmi- ja syyskuun tilaisuudet on tarkoitettu erityisesti työikäisille syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Ensitietotilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteyden avulla.

Paikan päälle saapuville on järjestetty kahvitarjoilu. Kahvitauon lomassa on aikaa myös vapaammalle keskustelulle.

Ensitietotilaisuuden ohjelman sekä ilmoittautumisohjeet löydät tästä linkistä.