Virtsaelinkirurgia

Urologia

Tutkimme ja hoidamme Taysissa virtsaelinten ja miesten sukuelinten sairauksia. Taysiin voidaan lähettää potilas, jolla on esimerkiksi virtsaamishäiriötä, verta virtsassa, erektio-ongelmia ja virtsakiviin liittyviä kipukohtauksia. Vastaamme eturauhasen, munuaisten ja virtsarakon syöpien hoidosta.

Taysissa hoidettavia sairauksia ja ongelmia ovat muun muassa

Tutkimukset ja hoidot Taysissa

Urologisten potilaiden tutkimuksista tärkeimpiä on virtsaputken ja -rakon tähystys eli kystoskopia. Eturauhasta tutkimme peräsuolen kautta tehtävällä ultraäänitutkimuksella, jonka yhteydessä voimme syöpäepäilyissä ottaa myös koepalat.

Lisäksi teemme virtsan virtaus- ja jäännösvirtsan mittauksia sekä tarvittaessa erityisiä urodynaamisia tutkimuksia.

Eturauhasen hyvänlaatuisten sairauksien ja alavirtsateiden toiminnallisia häiriöitä hoidamme useimmiten lääkkeillä, mutta tarvittaessa myös leikkaamalla.

Eturauhasen syöpää hoidamme yhteistyössä onkologien eli syöpälääkäreiden kanssa leikkaamalla, sädehoidolla, lääkkeillä tai näiden yhdistelmillä. Muiden urologisten syöpien ensisijainen hoito on leikkaus.

Virtsakiviä hoidamme tähystystoimenpiteillä. Erektiohäiriöitä hoidamme tavallisesti lääkkeillä, joskus myös leikkaamalla.

Vastuuhenkilö

Osastonylilääkäri Juha Koskimäki