Julkaistu 17.11.2022

Pirkanmaalla noudatetaan THL:n koronarokotussuosituksia

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja kuntien koronarokottamisesta vastaavista viranomaisista koostuva rokotuskoordinaatioryhmä on kokoontunut tänään torstaina. Ryhmä päätti noudattaa THL:n antamia ohjeita koronarokottamiseen liittyen.

THL:n koronarokotussuositukset perustuvat lääketieteelliseen ja epidemiologiseen arvioon rokotusten vaikutuksista koko väestön tasolla sekä kansalliseen rokotusstrategiaan.

THL suosittelee tällä hetkellä syystalven koronatehosterokotteita 65 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Heillä on suurin vakavan koronataudin riski, jolta sekä alkuperäiset että varianttiräätälöidyt rokotteet pystyvät suojaamaan. THL on jo aiemmin suositellut kaikille 60 vuotta täyttäneille neljättä rokotusta.

THL:n taulukko koronarokoteannoksista löytyy täältä.

Iäkkäiden ja riskiryhmäläisten kannattaa huolehtia hyvästä rokotussuojasta

THL ei suosittele tehosterokotusta terveille aikuisille, koska heillä suoja vakavaa tautia kohtaan on edelleen hyvä. Uusista omikronräätälöidyistä rokotteista ei odoteta olevan heille merkittävää lisähyötyä vakavan taudin ehkäisyssä. Tartuntoja rokotteet eivät merkittävästi vähennä.

Tällä hetkellä Tays-sairaalaan joutuvista koronapotilaista noin kolmasosa on täysin rokottamattomia, ja lähes kaikilla muilla on vähemmän rokotuksia kuin THL jo nyt suosittelee. He ovat pääsääntöisesti yli 60-vuotiaita. Tästä syystä iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien kannattaa edelleen huolehtia hyvästä rokotussuojasta.

Katso myös THL:n tiedote: THL:n kansallisilla koronarokotussuosituksilla on vankka perusta