Julkaistu 28.3.2017

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja MSD yhteistyöhön, tavoitteena löytää innovatiivisia ratkaisuja terveydenhuollon kehittämiseen ja edistää tutkimusyhteistyötä

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) ja MSD Finland Oy ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyön lisäämisestä. Yhteistyö koskee erityisesti terveydenhuollon kehittämistä, koulutusta ja tutkimusta. Uusien innovaatioiden ja yhteisen kehitystyön avulla on tarkoitus löytää ratkaisuja, jotka auttavat rakentamaan tulevaisuuden terveydenhuoltopalveluita.

Suomalainen terveydenhuolto valmistautuu historiallisen suureen muutokseen. Samaan aikaan kansainvälinen kilpailu tutkimusrintamalla kiristyy. PSHP:n tavoitteena on tuottaa kansallisesti vaikuttavinta ja kustannustehokkainta erikoissairaanhoitoa yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Innovatiiviselle toiminnalle rakennetaan pohja nimenomaan kumppanuuksien kautta. Tämä kaikki yhdistyy MSD:n osaamiseen ja panostukseen kliinisen lääketutkimuksen sekä terveydenhuollon prosessien kehittämisen saralla.

- Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tavoitteena on saavuttaa vahva asema terveydenhuollon toimijana. Kumppanuuden tavoitteena on yhteisen innovaatiotoiminnan kautta kehittää palveluita ja prosesseja, jotka parantavat potilaiden hoitoa. Haluamme kehittää ja kehittyä hyödyntämällä parhaita toimintakäytäntöjä aktiivisesti alan kansainvälisten osaajien kanssa, sanoo sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

- PSHP:n alueella tehdään myös mittavaa tutkimustoimintaa, mikä yhdistää luontevasti toimintamme MSD:n kanssa. Haemme tällä saralla kansainvälistä tunnettuutta strategisesti valituilla tieteellisen tutkimuksen alueella. Tieteellinen tutkimustyö ja terveysalan opetus sekä täydentävä koulutus ovat osa strategiaamme ja auttavat luomaan uusia toimintatapoja sekä kehittämään nykyistä tehokkaampia hoitomenetelmiä, lisää PSHP:n johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen.

PSHP ja MSD ovat tehneet yhteistyötä koulutuksen ja tutkimustoiminnan parissa jo pitkään. Nyt solmitun kumppanuussopimuksen tarkoituksena on viedä yhteistyö uudelle tasolle ja lisätä yhteistyön näkyvyyttä ja intensiteettiä sekä yhteistyöhankkeisiin liittyvän päätöksenteon ketteryyttä. MSD:n globaali verkosto tuo yhteistyöhön myös kansainvälisen yhteistyön, investoinnit ja innovaatiotoiminnan. Konkretisoituessaan tämä kaikki näkyy terveydenhuollon parempana laatuna ja potilaiden entistäkin parempana hoitona.

- MSD:n ja PSHP:n nyt alkava tiiviimpi yhteistyö ilmentää konkreettisesti yksityisten ja julkisten toimijoiden välistä uudenlaista kumppanuutta, jota myös terveysalan kasvustrategia ja hallituksen tavoitteet peräänkuuluttavat, korostaa MSD:n toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.