Julkaistu 5.11.2019

Postilakko vaikuttaa kirjepostiin: Ota OmaTays käyttöön ja seuraa puhelintasi


Postilakko vaikuttaa myös Taysista lähetettävään kirjepostiin, erityisesti kutsuihin. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tietoa lakon vaikutuksista verkkosivuillemme.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on aloittanut Postissa kaksi viikkoa kestävän lakon maanantaina 11.11.

Lakolla on todennäköisesti merkittäviä vaikutuksia Taysista asiakkaille lähetettäviin kutsukirjeisiin sekä hoitopalautteiden ja laskujen postitukseen.

Ota OmaTays käyttöön!

Jos et vielä ole ottanut käyttöön sähköisen asioinnin palvelu OmaTaysia, nyt on hyvä hetki! OmaTaysista näet esimerkiksi sen, onko sinulle varattu aikaa poliklinikoillemme tai onko sinulla lähetettä laboratorioon. Näet ajanvarauksesi OmaTaysista myös postilakon aikana.

Silloinkin, kun posti kulkee, ajanvarauksesi on tarkistettavissa kaikista nopeimmin OmaTaysin kautta.

Voit kirjautua palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinulta kysytään suostumusta sähköiseen asiointiin. Sen jälkeen voit tarkistaa yhteystietosi, täydentää tai korjata puhelinnumerosi ja antaa sähköpostiosoitteesi. Näitä tietoja tarvitsemme, jotta voimme jatkossa asioida kanssasi sähköisesti.

Röntgenin tai muiden kuvantamistutkimusten aikoja, leikkausaikoja tai osastolle saapumisen aikoja ei OmaTays-palvelusta vielä näy.

Seuraa puhelintasi

Olemme pyrkineet ennakoimaan, etteivät kirjeenä lähetettävät kutsut kulje postilakon aikana. Siksi Taysin yksiköistä ollaan puhelimitse yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lähetteen perusteella odotettavissa lähiaikoina vastaanottoaika tai toimenpide sairaalassa.

Puhelintaan kannattaa seurata, jos odottaa saavansa kirjeellä kutsun Taysiin lähiviikkojen aikana. 

Huomaathan, että meillä ei ole kaikkien asiakkaidemme ajantasaisia puhelinnumeroita. Oma puhelinnumero kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa lisätä tietoihin OmaTays-palvelussa. 

Hoitopalautteet eli epikriisit näkee Omakannasta

Postilakon aikana eivät kulje myöskään paperiset epikriisit eli hoitopalautteet. Hoitopalautteet voit kuitenkin katsoa sähköisessä muodossa Omakannasta.

Omakantaan kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Omakantaan pääsee kätevästi myös OmaTays-palvelusta.

Laskuihin lisää maksuaikaa

Postitse lähetettävät asiakaslaskut eivät kulje lakon aikana. Tämän vuoksi pidennämme laskujemme maksuajan tavallisesta 14 päivästä 30 päivään.