Osastohoito raskausaikana

Hoidamme Taysissa raskaana olevien osastolla äitejä, jotka tarvitsevat sairaalaseurantaa jonkin raskaudessa ilmenneen ongelman vuoksi. Yleisimpiä syitä ovat raskausmyrkytys, verenvuoto tai uhkaava ennenaikainen synnytys. Myös sikiön vointi tai äidin perussairaus voivat vaatia osastohoitoa.

Useimmiten potilas siirtyy osastohoitoon äitiyspoliklinikalta tai naistentauti- ja raskauspäivystyksestä. Osa äideistä tulee myös suunnitellusti osastolle esimerkiksi synnytyksen käynnistykseen.

Tutkimukset ja hoito osastolla

Osastonlääkäri arvioi jokaisen potilaan hoidon tarpeen ja ottaa kantaa potilaan hoitosuunnitelmaan päivittäin. Lääkärit eivät kierrä potilashuoneissa haastattelemassa ja tutkimassa potilaita vaan kutsumme potilaan tarvittaessa lääkärin tutkimushuoneeseen.

Kätilö ja lääkäri toimivat osastolla työparina. Kätilö tiedottaa lääkäriä potilaan tilassa tapahtuneista muutoksista ja tutkimustuloksista sekä konsultoi lääkäriä hoidon suhteen.

Osastolla on potilaille tarjolla runsaasti yhden hengen huoneita, ja nämä huoneet voi perheen niin halutessa muuttaa perhehuoneiksi. Toisinaan pitkän osastohoidon aikana voidaan harkita lyhyitä kotilomiakin, jos sairauden tila sen sallii.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Katja Mäkelä
Osastonhoitaja Sari Antikainen