Hoito synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen äiti ja vauva siirtyvät yleensä Taysissa äiti-lapsiyksikköön osastolle 2a tai 2b. Jos vauva tarvitsee erityistarkkailua tai -hoitoa vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, hoidamme äitiä samassa huoneessa vauvan kanssa.

Äiti-lapsiyksikössä vauva ja äiti saavat olla ympärivuorokautisesti yhdessä. Omahoitaja ohjaa perhettä vauvan hoidossa ja imetyksessä tarpeen mukaan. Parhaiten oppii itse tekemällä, joten kannustamme vanhempia omatoimisuuteen.

Säännöllisesti synnyttänyt äiti ja hyväkuntoinen vastasyntynyt voivat siirtyä synnytyksen jälkeen myös potilashotellin Perheonni-yksikköön. Hotellin perhehuoneessa koko perhe saa olla yhdessä ja tutustua toisiinsa rauhassa.

Jos vauvaa hoidetaan vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä, vanhemmat voivat olla hänen luonaan ja osallistua hoitoon. Äiti saa muun muassa ohjausta äidinmaidon lypsämiseen.

Aina ennen kotiutumista lastenlääkäri tarkastaa vauvan. Lyhytjälkihoitoisen synnytyksen jälkeen vauvaa käytetään tarkastuksessa äiti-vauvapoliklinikalla..

Haluatko kuvata uuden perheenjäsenen?

Taysin äiti-lapsiyksikön osastoilla 2a ja 2b ja Perheonnessa on selfie-seinät, joiden edessä voi kuvata vastasyntyneen vauvan yksin tai perheen kanssa. Kuvalla voi välittää vauvan syntymämitat ja vapaamuotoisen tekstin, jotka kirjoitetaan pyyhittävällä tussilla tauluun. Kuvan voi halutessaan julkaista sosiaalisessa mediassa tai lähettää ystäville. Selfie-seinän lisäksi osastoilla on A5-kokoisia kortteja, joita voi myös käyttää vauvan kuvauksessa. Perheellä on myös mahdollisuus julkaista kuva myös sairaalan @taysimetys Instagram-tilillä. Kuvan voi siinä tapauksessa lähettää osoitteella taysimetys@pshp.fi. Muuten kuvaaminen sairaalassa on luvanvaraista.

Vastuuhenkilöt

Osastonlääkäri Maiju Kekki
Osastonhoitaja Terhi Päivinen