Synnytys

Korostamme aitoa asiakaslähtöisyyttä ja haluamme tukea synnytyksen normaalia etenemistä. Meille tullaan synnyttämään paitsi Tampereelta ja lähikunnista myös muualta Suomesta, jos synnyttäjä tarvitsee erikoissairaanhoitoa tai hän on valinnut Taysin synnytyssairaalakseen.

Suojaa itseäsi ja vauvaa raskauden aikana – ota koronarokote!
Lue lisää tiedotteestamme ja THL:n sivuilta.

Synnyttämään voit lähteä ilman etukäteissoittoa sairaalaan. Halutessasi voit kysyä neuvoja synnyttämiseen tai lapsivedenmenoon liittyen. Voit soittaa numeroon 03 311 65942. Käytämme takaisinsoittopalvelua. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioi, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.

Ennen synnytystä voit kirjoittaa ajatuksiasi ja toivomuksiasi synnytyksestä joko ÄitiysIpanaan tai tälle lomakkeelle ja ottaa sen mukaan tullessasi synnyttämään: Ajatuksiani synnytyksestä -kysely.

Synnytyksen hoidossa korostamme aitoa asiakaslähtöisyyttä ja haluamme tukea synnytyksen normaalia etenemistä. Tämän toteuttamiseksi meillä on käytössä matalan riskin synnytys -toimintamalli.

Lue myös: Tervetuloa tutustumaan synnytyssairaalaan

Synnytys Taysissa

Vuonna 2020 Taysissa syntyi 4 335 lasta. Kaksossynnytyksiä oli 67, ja myös yhdet kolmoset syntyivät. Noin joka kuudes synnytys tapahtuu keisarileikkauksella.

Keräämme järjestelmällisesti asiakaspalautteita ja synnyttäjien omia arvioita synnytyksestä.

Synnytyksen jälkeen 95 prosenttia äideistä arvioi oman synnytyskokemuksensa erittäin myönteiseksi. Mikäli kokemus on ollut kielteinen, synnytystä hoitanut kätilö voi äidin halutessa ottaa yhteyttä kotiutumisen jälkeen.

Vastuuhenkilöt

Osastonlääkäri Anita Virtanen
Osastonhoitaja Taina Lampu