Synnytys

Taysissa syntyy noin 5 000 lasta vuodessa. Korostamme aitoa asiakaslähtöisyyttä ja haluamme tukea synnytyksen normaalia etenemistä. Meille tullaan synnyttämään paitsi Tampereelta ja lähikunnista myös muualta Suomesta, jos synnyttäjä tarvitsee erikoissairaanhoitoa tai hän on valinnut Taysin synnytyssairaalakseen.

Vuonna 2017 Taysissa syntyi 4 765 lasta. Kaksossynnytyksiä oli 59. Noin joka seitsemäs synnytys tapahtuu keisarileikkauksella. Ennenaikaisia, alle 37 raskausviikolla syntyneitä oli vuonna 2017 kuusi prosenttia vauvoista.

Keräämme järjestelmällisesti asiakaspalautteita ja synnyttäjien omia arvioita synnytyksestä. Vuonna 2014 lähes 99 prosenttia synnyttäjistämme oli sitä mieltä, että annettu hoito oli hyvää.

Synnytyksen jälkeen 95 prosenttia äideistä arvioi oman synnytyskokemuksensa erittäin myönteiseksi. Mikäli kokemus on ollut kielteinen, synnytystä hoitanut kätilö voi äidin halutessa ottaa yhteyttä kotiutumisen jälkeen.

Synnytyksen hoidossa korostamme aitoa asiakaslähtöisyyttä ja haluamme tukea synnytyksen normaalia etenemistä. Tämän toteuttamiseksi meillä on käytössä matalan riskin synnytys -toimintamalli.

Ennen synnytystä voit kirjoittaa ajatuksiasi ja toivomuksiasi synnytyksestä tälle lomakkeelle ja ottaa sen mukaan tullessasi synnyttämään: Ajatuksiani synnytyksestä -kysely.

Synnyttämään lähtöä koskevissa kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 311 65942. Käytämme takaisinsoittopalvelua. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioi, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.

Vastuuhenkilöt

Osastonlääkäri Katja Mäkelä
Osastonhoitaja Taina Lampu