Synnytys

Korostamme aitoa asiakaslähtöisyyttä ja haluamme tukea synnytyksen normaalia etenemistä. Meille tullaan synnyttämään paitsi Tampereelta ja lähikunnista myös muualta Suomesta, jos synnyttäjä tarvitsee erikoissairaanhoitoa tai hän on valinnut Taysin synnytyssairaalakseen.

Vuonna 2018 Taysissa syntyi 4 488 lasta. Kaksossynnytyksiä oli 68. Noin joka seitsemäs synnytys tapahtuu keisarileikkauksella. Ennenaikaisia, alle 37 raskausviikolla syntyneitä oli vuonna 2018 kuusi prosenttia vauvoista.

Keräämme järjestelmällisesti asiakaspalautteita ja synnyttäjien omia arvioita synnytyksestä.

Synnytyksen jälkeen 95 prosenttia äideistä arvioi oman synnytyskokemuksensa erittäin myönteiseksi. Mikäli kokemus on ollut kielteinen, synnytystä hoitanut kätilö voi äidin halutessa ottaa yhteyttä kotiutumisen jälkeen.

Synnytyksen hoidossa korostamme aitoa asiakaslähtöisyyttä ja haluamme tukea synnytyksen normaalia etenemistä. Tämän toteuttamiseksi meillä on käytössä matalan riskin synnytys -toimintamalli.

Ennen synnytystä voit kirjoittaa ajatuksiasi ja toivomuksiasi synnytyksestä tälle lomakkeelle ja ottaa sen mukaan tullessasi synnyttämään: Ajatuksiani synnytyksestä -kysely.

Synnyttämään lähtöä koskevissa kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 311 65942. Käytämme takaisinsoittopalvelua. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Huomioi, että takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta.

Lue myös: Tervetuloa tutustumaan synnytyssairaalaan

Vastuuhenkilöt

Osastonlääkäri Anita Virtanen
Osastonhoitaja Taina Lampu