Julkaistu 20.9.2017

Sairaalan arki tallentuu tv-sarjaan Taysissa ja Valkeakoskella 20.9.

Tänään nelisenkymmentä kameraryhmää taltioi jälleen suomalaisen terveydenhuollon arkea sairaaloissa ympäri Suomen, myös Tays Keskussairaalassa ja Valkeakoskella eri yksiköissä.

Keskiviikko 20. syyskuuta on tavallinen vuorokausi jolloin 90 000 suomalaista saa hoitoa. 152 lasta syntyy ja 144 ihmistä kuolee, 14 suomalaista saa kuulla sairastavansa rintasyöpää ja 70 saa sydäninfarktin. Toiset meistä saavat lääkäriltä helpottavia uutisia, mutta toiset joutuvat elämänsä taitekohtaan.

Millaisia tarinoita nähdään

90-vuotias Helena saapuu sydänleikkaukseen miltei suoraan perunapellolta. Kääpiövillakoira Keke on koulutettu pitämään huolen siitä ettei 10-vuotiaan Auroran verensokeri pääse laskemaan vaarallisen alas. Ivalossa terveyskeskuslääkärin vastaanotto täyttyy ruskakauden perään matkustaneista turisteista.

Turussa nuoren naisen selkä operoidaan valtavassa selkäleikkauksessa, jotta hän voisi tulevaisuudessa elää kivuttomana tulevat vuotensa. Nelivuotiaan Oilin elämän alku on ollut takkuinen ja sairaalasta on tullut liiankin tuttu paikka. Sinnikästä tyttöä on auttanut eteenpäin aurinkoinen elämänasenne ja kyvyt ovat kehittyneet isoin askelin. Työkomennuksella Thaimaassa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut pappi käy kuntoutuksessa, jotta hän pärjäisi kotiaskareissa ilman toisten jatkuvaa apua. Oululainen pariskunta tekee tiimityönä vaativia neurologisia operaatioita, joista keskustellaan illalla vielä ennen nukkumaanmenoa.

Lisätietoja ohjelman verkkosivuilta.