Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tuotamme vaativan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja ja luomme edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle. Toimintamme perustuu eettisiin periaatteisiin, joita ovat hyvä hoito, ihmisen kunnioittaminen, osaamisen arvostaminen ja vastuullisuus. Työmme on kiteytetty tunnukseen Elämän tähden.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on 23 jäsenkunnan omistama kuntayhtymä. Jäsenkuntiamme ovat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella asuu yhteensä yli puoli miljoonaa asukasta.

Hoidon tuottaa Tampereen yliopistollinen sairaala, johon kuuluvat

Osan palveluistamme tuottavat sairaanhoitopiirin omistamat osakeyhtiöt ja liikelaitos. Tekonivelleikkaukset tekee Tekonivelsairaala Coxa, sydänpotilaita tutkitaan ja hoidetaan Tays Sydänsairaalassa ja laboratoriotoiminnasta vastaa Fimlab Laboratoriot. Kuvantamistutkimuksista ja lääkehuollon palveluista vastaa Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitos.

Palvelut

Kuntien ja sairaanhoitopiirien kanssa käydyt keskustelut ohjaavat tuotettavien palveluiden määrää ja valikoimaa. Sairaanhoitopiiriin hakeutuu potilaita myös eri puolilta Suomea valinnanvapauden perusteella.

Tampereen yliopistollinen sairaala tuottaa palveluja myös erityisvastuualueensa sairaanhoitopiireille, joita ovat Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit. Tays siis tuottaa erityistason sairaanhoidon palveluja noin 900 000:lle suomalaiselle.

Sairaanhoitopiirissä hoidetaan vuosittain noin 250 000 eri potilasta. Vuodeosastoilla hoidetaan vuosittain noin 90 000 ja poliklinikoilla noin 400 000 potilasta. Sairaanhoitopiirin sairaaloiden vuodeosastoilla on yhteensä 1 142 sairaansijaa. Meillä on Taysissa ja konserniyhtiöissä kaikkiaan noin 10 000 työntekijää.

Katso vuonna 2021 tehty strategiavideomme:

Vastuuhenkilöt

Sairaanhoitopiirin johtajan varahenkilö, johtajaylilääkäri Juhani Sand
Hallintoylihoitaja Elina Mattila