Unilääketieteen verkkokoulutus

Miten pitkäaikaista unettomuushäiriötä tulisi hoitaa? Miten unettomuutta voi hoitaa lääkkeettömästi? Miten aivojen kuona-aineiden poisto ja uni liittyvät toisiinsa? Milloin lähetän potilaan unipolygrafiaan?

Syksyllä 2018 järjestettävän maksuttoman verkkokoulutuksen tavoitteena on syventää ja päivittää unilääketieteen osaamistasi. Verkkokoulutus tarjoaa sinulle työsi tueksi tutkittua tietoa ja työvälineitä unettomuuden ja unihäiriöiden hoitoon. Potilaan hoidon tulee aina olla kokonaisvaltaista niin, ettei hoideta vain yhtä oiretta, vaan katsotaan kokonaiskuvaa, jonka avulla edetään tutkimuksissa ja hoidossa.

Koulutuksen keskeiset sisältöalueet ja osaamistavoitteet

  • Unen rakenne ja tehtävät

Unilääketieteellisen osaamisesi perustana ymmärrät, mitkä tekijät vaikuttavat vireystilaan. Tiedät, millainen on fysiologinen uni ja mitä sen häiriintymisestä seuraa.

  • Unihäiriöt

Tunnet kansainvälisen unihäiriöluokituksen (ICSD-3). Tunnistat keskeisimmät unihäiriöt, ja tiedät, miten niitä hoidetaan. Tunnet unettomuuden lääkkeettömän hoidon perusteet.

  • Unihäiriöt ja ajoterveys

Osaat huomioida unihäiriöiden vaikutukset ajoterveyteen. Tunnistat potilaan unilääkkeiden käytön vaikutukset ajamiseen.

Työkaluja omaan työhösi

Saat käyttöösi keskeisimpien unihäiriöiden kartoittamiseen ja hoidon seurantaan liittyviä konkreettisia työvälineitä.

Koulutuksen käytänteet

Koulutusmateriaali koostuu luentotallenteista ja luettavasta aineistosta. Saat koulutuksesta käyttöösi monipuolisen unilääketieteellisen materiaalipaketin ja konkreettisia työvälineitä.

Verkkokoulutus on suunnattu lääkäreille. Itseopiskelupaketin laajuus on noin 6–10 tuntia opiskelua, ja verkkoympäristö on käytössäsi kuukauden ajan aloituspäivästä alkaen.

Verkkokoulutus alkaa 5.11.2018.

Ilmoittautuminen 31.10. mennessä: Ilmoittaudu tämän linkin kautta

Mikä ihmeen VESOTE?

VESOTE-kärkihanke vahvistaa ja kehittää sosiaali- ja terveydenhuollossa vaikuttavaa ja tavoitteellista elintapaohjausta.

Hankkeen kehittämistoimet painottavat liikkumista, ravitsemusta ja unta. Lopullisena hankkeen päämääränä on, että suomalaiset lisäävät liikkumista, vähentävät istumista, syövät monipuolisesti ja terveellisesti sekä nukkuvat paremmin.