Viva-projektin koulutukset

Koulutukset on tarkoitettu Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen opiskeluhuollon toimijoille. Koulutuksista ja niihin ilmoittautumisista tiedotetaan Viva-uutiskirjeestä, jonka pääset lukemaan ja tilaamaan osoitteesta www.tays.fi/viva. Viva-projektin on mahdollista tarvittaessa järjestää myös alueellista koulutusta IPC:stä tai nuorten masennuksesta. Kysy lisää viva@pshp.fi.

IPC-ohjaajakoulutus

29–30.11 sekä 1-2.12.2021. Ohjaajakoulutus on kaksipäiväinen.

Kohderyhmä: Opiskeluhuollon toimijat, joilla ei ole IPC-koulutusta. IPC-ohjaajaksi pätevöityminen edellyttää osallistumista kahden päivän menetelmäkoulutukseen, masennuksen arviointikoulutukseen sekä boosteripäivään. Lisäksi koulutetut sitoutuvat noin vuoden mittaiseen menetelmäohjaukseen koulutuksen jälkeen. IPC-menetelmän omaksuminen vaatii jonkin verran omaehtoista perehtymistä koulutuksessa saatuun materiaaliin sekä ennakkovalmistautumista menetelmäohjauksiin.

Sisältö: Nuoruusikä ja depressio, nuoren kohtaaminen, IPC-menetelmäopetus sekä pienryhmätyöskentelyä.

Ilmoittautuminen: Alkaa lokakuussa. Koulutuspaikkojen määrä on rajattu kunnittain ja ilmoittautumiset kerätään kuntien IPC-yhteyshenkilöiden kautta.

Lisäkoulutus: IPC-ohjaajakoulutus

11-12.1.2022. Kaksipäiväinen koulutus. Katso tarkemmat kohderyhmä- ja sisältötiedot ylhäältä. Ilmoittautuminen alkaa marraskuussa.  Osallistujamäärä 50 henkeä.

Masennuksen arviointikoulutus

20.1 klo 9–11.30 sekä 25.1 klo 13–15.30 Teamsin välityksellä. Koulutuspäivistä osallistutaan vain toiseen.

Kohderyhmä: IPC-menetelmäkoulutuksen 11–12/2021 tai aiemmin käyneet.

Sisältö: Masennuksen tunnistaminen, IPC-ohjauksessa käytettäviä masennusoireiden arviointimittareita (BDI-21, RBDI ja PHQ-9), masennuksen tunnistamista sekä kerrataan lyhyesti IPC-käytäntöjä.  

Ilmoittautuminen: Alkaa marraskuussa 2021.

Muu koulutustarjonta

Apua masentuneille nuorille - tunnista ja tue

4.11 klo 12-16

Kohderyhmä: Kanta-Hämeen opiskeluhuollon toimijat

Sisältö: Masennuksen tunnistaminen ja arviointimenetelmät, IPC-menetelmän esittely, kokemukset IPC-menetelmän käytöstä

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen Kanta-Hämeen keskussairaalan koulutuskalenterin kautta https://www.khshp.fi/koulutus-ja-kehittaminen/alueellinen-koulutus/