Julkaistu 25.10.2022

Viva-tiimi vahvistuu

Sosiaalityöntekijä Mari

Mari - Sosiaalityöntekijä

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen sosiaalityöntekijä Mari Porkka. Lapsuuteni olen viettänyt Uudellamaalla mutta tamperelaistumisprosessini on kestänyt jo vuosia.

Missä olet työskennellyt ennen Viva-projektia?

Olen työskennellyt Tays nuorisopsykiatrian kriisityöryhmässä kolme vuotta. Tätä ennen olen suorittanut harjoitteluni ja sijaisuuksia nuorisopsykiatrian puolella. Olen sijaistanut myös lastenpsykiatrialla sekä somatiikan puolen sosiaalityöntekijöitä.

Miksi pidät tai et pidä työstäsi?

Mielenterveystyö kokonaisuudessaan on erittäin kiinnostavaa ja avartavaa. Tuskastuminen työssä liittyy mukanaelämiseen perheiden ja nuorten vaikeissa tilanteissa ja murheissa.  Siinä pääsee ja joutuu näkemään yhteiskunnallisen palvelujärjestelmämme heikkoudet ja epäonnistumiset.  

Mitä harrastat?

Musiikki ja teatteri ovat aina olleet tärkeitä minulle. Pikkulasten äitinä joudun vielä rajoittamaan omia harrastusmenoja mutta lasten kasvun myötä vaikkapa paluu harrastelijateatteriin ei ole poissuljettua.

Mikä on erityistaitosi?

Teatterimiekkailun alkeet.

Asiantuntijahoitaja Saara

Saara - asiantuntijahoitaja

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Saara Mäkinen ja asunut Pirkanmaalla koko aikuisikäni. Kotoisin olen Mikkelistä, Etelä-Savosta.

Missä olet työskennellyt ennen Viva-projektia?

Olen työskennellyt TAYS:n lastenpsykiatrian klinikassa sairaanhoitajana vuodesta 2004 alkaen ja ehtinyt olla monessa eri työryhmässä ja hyvin erilaisissa työtehtävissä. Aloitin työni osastolla ja lastenpsykiatrisen kotisairaanhoidon kautta siirryin konsultaatiotyöhön, jossa Pirkanmaan kunnat tulivat melko tutuiksi. Tällä hetkellä työskentelen lastenpsykiatrian alkuarviointiyksikössä Viva-projektin ohella.

Miksi pidät tai et pidä työstäsi?

Pidän siitä, että saan työskennellä lasten ja perheiden kanssa auttaen heitä haastavissa elämänvaiheissa. Lapset ovat aitoja ja palaute työstä tulee usein suoraan. Se mistä en pidä on turha byrokratia, jos se vie aikaa siltä mikä on oikeasti tärkeää.

Mitä harrastat?

Harrastan liikuntaa eri muodoissa, talvella hiihdän, kesällä pyöräilen ja lenkkeilen. Tykkään liikkua luonnossa. Harrastan myös ilmajoogaa, avantouintia ja välillä innostun käsitöistä.

Mikä on erityistaitosi?

En kestä epäoikeudenmukaisuutta ja pyrin vaikuttamaan asioihin. Voisi kai sanoa, että minulla on taito tuoda esille epäkohtia, kyseenalaistaa ja sanoa asioita ääneen. Niin ja työkavereideni palautteen perusteella porkkanakakkuni on maailman parasta.

Asiantuntijahoitaja Katariina

Katariina - asiantuntijahoitaja

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Katariina Aimo ja asun Lempäälässä, jonne rakensimme talon mieheni kanssa pari vuotta sitten. Ennen sitä asuin Tampereella.

Missä olet työskennellyt ennen Viva-projektia?

Olen työskennellyt Taysin lastenpsykiatrian klinikassa sairaanhoitajana vuodesta 2012 lähtien. Tuolloin työskentelin lasten traumapsykiatrian ja lasten säätelyhäiriöyksikön osastoilla, josta myöhemmin siirryin avopuolella töihin. Lisäksi työkokemusta löytyy mm. Tampereen kaupungin lastensuojelun puolelta, Kissanmaan ja Leinolan perhetukikeskuksista. Viva-projektin lisäksi työskentelen tällä hetkellä lastenpsykiatrian avohoidon yksikössä.

Miksi pidät tai et pidä työstäsi?

Pidän kovasti työstäni ja asiakkaista. Työni lastenpsykiatrian avohoidon yksikössä on ollut hyvin mielenkiintoista, monipuolista ja ennen kaikkea opettavaista. Pidän siitä, että työni tarjoaa paljon mahdollisuuksia kuten esimerkiksi sen, että sain tulla osaksi Viva-projektia. Ison organisaation hierarkkisuuden tuoma asioiden hidas eteneminen aiheuttaa joskus ärsyyntymistä.

Mitä harrastat?

Kesällä parasta on ulkona oleminen, juokseminen ja golf. Talvella harrastan salilla käyntiä. Lisäksi minulla on kaksi labradorinnoutajaa, jotka pitävät huolen siitä, että tulee ulkoiltua riittävästi metsässä keleistä riippumatta!

Mikä on erityistaitosi?

Vaikea kysymys...erityistaitoni ei selvästikään ole erityistaitojen löytäminen itsestä! Ajattelen kuitenkin, että erityistaitojani voisivat olla erilaisten ihmisten kohtaaminen ja rauhallisuus vaikeissakin tilanteissa. Kotona erityistaitojani ovat ehdottomasti siivous ja järjestelmällisyys.