Julkaistu 9.8.2016

Taysin tukisäätiö sai ensimmäisen merkittävän lahjoituksen – Pirkanmaan Osuuspankeilta 100 000 euroa lasten ja nuorten terveyteen

Tampereen yliopistollisen sairaalan uusi tukisäätiö otti tiistaina vastaan ensimmäisen ison lahjoituksen Taysille, kun Pirkanmaan Osuuspankit ja Pirkanmaan OP-liitto lahjoittivat rakenteilla olevan Taysin Lasten ja nuorten keskuksen eli lastensairaalan toimintaan yhteensä 100 000 euroa.

– Pankki voi yhtä hyvin kuin ympäröivä yhteisö, ja lasten ja nuorten hyvinvoinnista riippuu myös meidän tulevaisuutemme. Heidän terveytensä on kenties arvokkainta yhteistä pääomaamme, joten haluamme osaltamme tukea tätä tärkeää paikallista hanketta, toteaa OP Valkeakosken toimitusjohtaja Juha Luomala Pirkanmaan Osuuspankkien puolesta.

– OP käyttää merkittävän osan tuloksestaan yhteiseen hyvään, ja tämä lahjoitus jatkaa panostuksiamme lapsiperheiden hyvinvointiin, perustelee Pirkanmaan OP-liiton puheenjohtaja Anssi Mäkelä lahjoituskohteen valintaa.

Taysin uusi L-rakennus eli Lasten ja nuorten keskus tulee vastaamaan vaativasta lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta alueella, jossa asuu yli miljoona suomalaista. Vuonna 2019 käyttöön otettavissa tiloissa voidaan tarjota uusimmat hoitomahdollisuudet ja yhdistää sekä psykiatrinen että somaattinen hoito. Suunnittelussa on erityisesti huomioitu perheiden mahdollisuudet olla yhdessä tutkimuksen ja hoidon aikana. Näin voidaan tukea myös lapsiperheiden vanhemmuutta.

– Lasten ja nuorten tutkiminen ja hoitaminen vaatii aivan erityistä osaamista ja taitoa. Lapsilla on erilaiset sairaudet, ja hoito pitää toteuttaa eri tavoin kuin aikuisilla. Siihen tarvitsemme lapsille ja nuorille aivan oman ympäristön ja toisenlaiset tilat kuin aikuispotilaille, kertoo lastentautien vastuualuejohtaja Marja-Leena Lähdeaho.

Tukisäätiö ohjaa varat Taysin hyväksi

Juuri toimintansa aloittanut Taysin tukisäätiö on merkitty säätiörekisteriin kesällä. Sen tarkoituksena on tukea erityisesti Tampereen yliopistollisen sairaalan toimintaa sekä pirkanmaalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Tukisäätiölle lahjoitetuilla varoilla muun muassa tutkitaan eri sairauksia, kehitetään uusia hoitomenetelmiä sekä lisätään potilaiden ja vierailijoiden viihtyvyyttä.

Taysin tukisäätiö hallinnoi kaikkia Tampereen yliopistollisen sairaalan saamia lahjoituksia. Lahjoitukset suositellaan tehtäväksi tukisäätiölle, joka ohjaa varat lahjoittajan määräämään tarkoitukseen Taysin hyväksi.

– Kehitämme Taysin tukisäätiöstä kumppanin, jonka kanssa erilaiset ihmiset ja yhteisöt voivat tehdä hyviä tekoja Taysissa hoitoa tarvitsevien tueksi ja iloksi. Pirkanmaalla on valtavasti halua auttaa ja tukea yliopistollisen sairaalan toimintaa. Se on jo pitkään näkynyt lahjoituksina niin potilaiden hoidon ja viihtyvyyden edistämiseen kuin tutkimukseenkin, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilpo Sirniö.