Julkaistu 9.5.2016

Taysin tukisäätiölle hallitus

Sairaanhoitopiirin hallitus valitsi kokouksessaan maanantaina 9.5. Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiön hallituksen. Siihen kuuluvat sairaanhoitopiirin nykyisen hallituksen puheenjohtaja Ilpo Sirniö, hallituksen varapuheenjohtaja Elina Sirén, hallituksen jäsen Armi Kärki sekä dosentti Kari-Matti Hiltunen, terveystieteiden tohtori Tiina Surakka, ylilääkäri Marja-Leena Lähdeaho, yhteiskuntatieteiden- ja terveystieteiden maisteri Elina Kinnunen ja professori Matti Lehto.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti myös luovuttaa säätiölle 50 000 euron peruspääoman. Lisäksi tukisäätiölle luovutettavat lahjoitusvarat yksilöidään ja luovutetaan sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksellä myöhemmin.

Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti maaliskuussa perustaa Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiön ja hyväksyi samalla sen säännöt ja perustamiskirjan. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Taysin toimintaa ja sen henkilöstön ammattiosaamista sekä lääketieteen, terveystieteiden ja muiden Taysin toimintaan liittyvien tieteenalojen tutkimusta ja opetusta. Säätiön tarkoituksena on lisäksi edistää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen sairaanhoitolaitosten toimintaedellytyksiä sekä alueen väestön terveyttä ja hyvinvointia.