Sairauskertomuskeskus

Potilaskertomuskeskus

Tehtävänämme on säilyttää Tampereen yliopistollisen sairaalan potilaskertomukset ja huolehtia siitä, että ne ovat käytettävissä mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti potilaan tutkimuksessa ja hoidossa sekä tieteellisessä tutkimustyössä.

Asiakirjatilaukset ja henkilötietolain mukaiset tarkastuspyynnöt lähetetään kirjallisesti kirjallisena potilaan allekirjoituksella ensisijaisesti postitse.

Välittömästi toimitettavat pyynnöt muihin terveydenhuollon yksiköihin voi lähettää faksilla arkisin kello 7-16 Tays Keskussairaalan potilaskertomuskeskuksen numeroon 03 311 65347 sekä viikonloppuisin ja arkisin kello 16:n jälkeen Tays Ensiapu Acutan numeroon 03 311 65346.

Vapaamuotoisessa asiakirjatilauksessa on oltava seuraavat tiedot:

  • Potilaan nimi
  • Potilaan henkilötunnus
  • Hakemuksessa tulee selvittää, mitä potilastietoja halutaan
  • Osoite, johon kopiot toimitetaan
  • Puhelinnumero
  • Allekirjoitus

Henkilötietolain mukaisen tarkastuspyynnön voi tehdä myös erillisellä tulostettavalla lomakkeella. Potilas voi lähettää allekirjoitetun lomakkeen sähköpostin liitteeksi skannattuna osoitteeseen potilaskertomuskeskus (at) pshp.fi.

Organisaatiot voivat tehdä asiakirjatilauksen vain erikseen sopimalla salatun sähköpostin käytöstä potilaskertomuskeskuksen kanssa.

Tays Valkeakosken potilaskertomuskeskus

Tays Valkeakosken sairaalassa toimii oma potilaskertomuskeskus. Toimistosihteerin puhelinnumero on 03 311 67319 ja soittoaika maanantaista torstaihin kello 13–15 ja perjantaisin 13–14.

Tutkijatila

Tutkijoille tarkoitettu työskentelytila Tays Keskussairaalan O-rakennuksen 3. kerroksessa on käytettävissä joka päivä kello 6–22. Lue lisää tutkijatilasta.