Sairauskertomuskeskus

Potilaskertomuskeskus

Tehtävänämme on säilyttää Tampereen yliopistollisen sairaalan potilaskertomukset ja huolehtia siitä, että ne ovat käytettävissä mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti potilaan tutkimuksessa ja hoidossa sekä tieteellisessä tutkimustyössä.

Asiakirjatilaukset ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (GDPR) mukaiset tarkastuspyynnöt   lähetetään ensisijaisesti kirjallisesti postitse potilaan allekirjoittamana.

Välittömästi toimitettavat pyynnöt muihin terveydenhuollon yksiköihin voi lähettää faksilla arkisin kello 7-16 Tays Keskussairaalan potilaskertomuskeskuksen numeroon 03 311 65347 sekä viikonloppuisin ja arkisin kello 16:n jälkeen Tays Ensiapu Acutan faksilla numeroon 03 311 65346.

Vapaamuotoisessa asiakirjatilauksessa on oltava seuraavat tiedot:

  • Potilaan nimi
  • Potilaan henkilötunnus
  • Hakemuksessa tulee selvittää, mitä potilastietoja halutaan
  • Osoite, johon kopiot toimitetaan
  • Puhelinnumero
  • Allekirjoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (GDPR) mukaisen tarkastuspyynnön voi tehdä myös sähköisesti OmaTaysissa (Omat tietoni → tietopyynnöt) tai erillisellä tulostettavalla lomakkeella. Tulosta täyttämäsi ja allekirjoittamasi lomake ja postita se tavallisena kirjepostina. Tietosuojasyiden takia emme voi käsitellä sähköpostitse lähetettyjä tarkastuspyyntölomakkeita.

Organisaatiot voivat tehdä asiakirjatilauksen vain erikseen sopimalla salatun sähköpostin käytöstä potilaskertomuskeskuksen kanssa.

Tays Valkeakosken potilaskertomuskeskus

Tays Valkeakosken sairaalassa toimii oma potilaskertomuskeskus. Toimistosihteerin puhelinnumero on 03 311 67319 ja soittoaika maanantaista torstaihin kello 13–15 ja perjantaisin 13–14.

Tutkijatila

Tutkijoille tarkoitettu työskentelytila Tays Keskussairaalan O-rakennuksen 3. kerroksessa on käytettävissä joka päivä kello 6–22. Lue lisää tutkijatilasta.