29.9.2016 klo 14.56 Hannele Lahtivirta, rakennuttajainsinööri

nosturit

Kehittämistä arjessa

Kuten edellisessä blogitekstissä todettiin, rakennuttamis- ja rakennustoiminta jatkui koko lomakauden ajan. Vauhti tuntuu näin syksyn tullen vain kiihtyvän. Arjen toimien keskellä toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Valmistelua

Esimerkiksi kilpailutuksen valmistelu vaatii monenlaista osaamista. Asiakirjojen on palveltava tarkoitusta ja sisällettävä esimerkiksi turvallisuusasiat jo kilpailutus- ja sopimuksentekovaiheissa. Turvallisuus on aihe, jota tarkastellaan ja kehitetään tauotta. Se on merkittävä, kaikissa vaiheissa mukana kulkeva näkökulma.

Seurauksia

Etupihahankkeen syyskauden tehtävät, kuten tekniikkakanaalin rakennustyöt ja viemärijärjestelmän muutokset aiheuttavat häiriöitä logistiikalle sekä meluhaittaa ympäröiviin tiloihin. Vesi- ja viemäriliitokset, sähkönsyöttöön liittyvät työt, samoin kuin pysäköintilaitoksen ajoluiskien rakentaminen edellyttävät muutoksia työmaa-aitaan ja reititykseen.

Kulku- ja liikennejärjestelyjen häiriintymistä ei voida täysin välttää. Haitat minimoidaan ennakoivalla otteella: kulkureitit joko pidetään turvallisesti käytössä esimerkiksi siltojen avulla tai järjestetään korvaava reitti, mistä tiedotetaan paikallisopastein ja muita viestintäkanaviamme hyödyntäen.

Alueella on käytössä korkeita torninostureita, joilla tehdään nostotöitä ja elementtiasennuksia. Turvallisuuden ylläpitämiseksi määritellään turva-alueet ja tarvittaessa sairaalan tiloja tyhjennetään nostotöiden ajaksi.

Hankkeissa on mukana useita eri toimijoita. Tämä aiheuttaa haasteita niin suunnittelulle, rakentamiselle kuin viestinnälle.

Oppimista

Asiakasnäkökulma korostuu tilojen tuottamisessa ja ylläpidossa aina. Monipuolinen tieto palvelutapahtumasta ja palaute asiakkaan saamasta palvelukokemuksesta toimivat oppimisen välineenä ja seurannan, suunnittelun ja päätöksenteon tukena. Ne ovat saumaton osa toimintaamme ja kehittämispyrkimyksiämme palveluntuottajana. Palvelujen kehittäminen etenee kätevästi palvelumuotoilun keinoin.

Jatkuva oppiminen sekä ennen toteuttamattomien palveluideoiden muotoilu ja nykyisten palvelujen kehittäminen ovat osa sairaalarakentamista. Tavoitteena ovat tilat, joissa on hyvä tuottaa potilasta arvostavaa ja potilaiden arvostamaa palvelua ja turvallista hoitoa.

 

Tagit

ajoneuvonosturi akustiikka anestesiaylilääkäri arjen rutiinit arkisto arkistointi Arvo Ylpön katu asiakaslähtöisyys asiakasnäkökulma asiantuntija automaatio data- ja puhelinyhteydet edistyminen ehdotussuunnittelu energia energiahuolto energiatehokkuus ennakkomuutto erikoisprojekti Etupiha etupihahanke haastava haasteet hankesuunnittelu happiasema happiliitäntä harjakaiset harjannostajaiset henkilöstöresurssit heräämö historia hoitajakutsujärjestelmä hulevesipumppaamo häiriöttömyys insinööri invamitoitus jatkuva oppiminen joulupukki juhlavuosi julkinen sektori jätehuolto jäähdytys kaukokylmä kaupunkikuva kenguru keskussairaala ketteryys kiinteistötekniikka kilpailuttaminen tilaajavastuu kilpailutus koekäyttö koordinointi kulkuoikeudet kulkureitti kumppanuus käyttäjä käyttäjäpalaveri käyttöönotto laajennus lapset lasten ja nuorten keskus lasten oikeudet lastensairaala led-valo liikenne liikennejärjestelyt liikenneverkko lomakausi L-rakennus lumipeite lvi maakaasu maakunta Maakuntien tilakeskus maankaivu mallihuone mallitila monitilatoimisto muuntojoustavuus muurauslasta muutos muutto muuttosuunnittelu naistenpäivä nostotyö nosturi nuoret paineilmaliitäntä palvelumuotoilu palvelupolku perehdytys pihatyöt Pitkäniemi poikkeusjärjestelyt Pomppis-kenguru portaat potilaan sängynpäätymalli potilassängynpääty projekti projektikoordinaattori projektikulttuuri projektinhallinta projektipankki projektipäällikkö projektisalkku projektisihteeri prosessi puhelinkoppi pysäköintihalli päivystys pääkeskus pöytäkirja raitiotie rakennusala rakennusautomaatio rakennushanke rakennushankkeet rakennusliike rakennusten purkaminen rakennuttajatoimisto rakennuttaminen rakentaminen rakentaminen sairaalassa remontointi remontti riskit sairaala-alue sairaalarakennus sairaalatoiminnan jatkuvuus saneeraus sosiaalitilat sote Suomi 100 vuotta suunnittelija suunnittelu sydänsairaala sähkö sähkökatko sähköliitäntä sähköverkko takuuaika talotekniikka talotekniset järjestelmät tarkastus tarveselvitys Tays Tays uudistamisohjelma Taysin etupiha tehosteväri tekniikkareititys tekninen asiakirjahallinta tiedonkulku tietomallisuunnittelu tilaratkaisut tippateline toiminnallinen suunnittelu toimintaympäristö toimistotilaperiaatteet toimistotilat toimitilahallinto toimitilakonsepti toimitilat toimitilat-vastuualue torninosturi toteutussuunnittelu toukokuu turvallisuus turvallisuusasiakirja tuuli työhyvinvointi työllisyys työmaa työmaita työnjohtaja työyhteisön tuki ulkotyöt urakka urakkaohjelma uudisrakennus uudisrakentaminen uudistaminen uudistamisohjelma valaistus valinnanvapaus valmistelut VALO valtiovalta valvoja varavoima varavoima-asema webbikamera vesihuolto vesikatto vieraat virtuaalimatka wlan vuosipäivä yhteistyö yleissuunnittelu äänimaailma