26.1.2017 klo 15.45 Hannu Järvi, kiinteistöpäällikkö

Mikäs mies te olette?

– Projektipäällikkö, ja projektipäällikkö hää onkii sellane henkilö, jot hää ko näät on saantkii suuret valtuuet.

Suuren vallan lisäksi projektipäälliköllä on suuri vastuu sovitun tavoitteen saavuttamisesta. Koska projektipäällikkö uskoo itseensä ja onnistumiseensa, hän on motivoitunut ja pääsee haluamaansa päämäärään. Projektipäällikkö on myös tyytyväinen palkkaansa, koska hänet palkitaan yksinomaan aikaansaamiensa tulosten perusteella. Hän joustaa työajassa tarpeiden mukaan, eikä odota lisäpalkkaa suuresta 9-saldosta tai pelkästä ahkeruudesta.

Projektipäällikkö kestää paineita ja hoitaa hommansa kaikissa tilanteissa suunnitelmallisesti ja rauhallisesti. Tehtävässään hän uskaltaa tehdä ratkaisuja eikä pelkää epäonnistumisia. Projektipäällikkö on tietoinen kaikista hanketta koskevista olennaisista tapahtumista. Aikataulua, hankekustannusta ja hankeen laajuutta lukuun ottamatta projektipäälliköllä on valtuudet sopia ja tehdä päätökset kaikista hanketta koskevista asioista.

Projektipäällikkö johtaa kokonaisuuksia, eikä hänkään voi osata kaikkea. Mutta koska hän on projektipäällikkö, hän osaa hyväksikäyttää asiantuntijoita ja projektiryhmäänsä tehokkaasti projektin hyödyksi. Työnantajansa arvojen mukaisesti projektipäällikkö on mahdollisimman avoin ja jakaa kaiken merkityksellisen tiedon sitä tarvitseville. Tällä tavalla jokainen projektipäällikkö rakentaa omaan hankkeeseensa aina itsensä näköisen projektikulttuurin.

Projektipäällikkö on ymmärtänyt, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku ja siksi hän on taitava neuvottelija. Hän ei pelkää ristiriitatilanteiden hoitamista eikä jää odottamaan, että asiat hoituisivat ilman niiden puheeksi ottamista. Projektipäällikkö ei pidä ristiriitatilannetta projektin kannalta läheskään aina negatiivisena tilanteena. Parhaimmillaan lievä vastakkainasettelu voi olla vaikkapa katalyytti ylikonsensushenkisen ohjausryhmän innovatiivisille ajatuksille.

– Projektipäällikköhän se sellanen.

Kiinteistöpäällikkö Hannu Järvi
Kiinteistöpäällikkö Hannu Järvi

Tagit

ajoneuvonosturi akustiikka anestesiaylilääkäri arjen rutiinit arkisto arkistointi Arvo Ylpön katu asiakaslähtöisyys asiakasnäkökulma asiantuntija automaatio data- ja puhelinyhteydet edistyminen ehdotussuunnittelu energia energiahuolto energiatehokkuus ennakkomuutto erikoisprojekti Etupiha etupihahanke haastava haasteet hankesuunnittelu happiasema happiliitäntä harjakaiset harjannostajaiset henkilöstöresurssit heräämö historia hoitajakutsujärjestelmä hulevesipumppaamo häiriöttömyys insinööri invamitoitus jatkuva oppiminen joulupukki juhlavuosi julkinen sektori jätehuolto jäähdytys kaukokylmä kaupunkikuva kenguru keskussairaala ketteryys kiinteistötekniikka kilpailuttaminen tilaajavastuu kilpailutus koekäyttö koordinointi kulkuoikeudet kulkureitti kumppanuus käyttäjä käyttäjäpalaveri käyttöönotto laajennus lapset lasten ja nuorten keskus lasten oikeudet lastensairaala led-valo liikenne liikennejärjestelyt liikenneverkko lomakausi L-rakennus lumipeite lvi maakaasu maakunta Maakuntien tilakeskus maankaivu mallihuone mallitila monitilatoimisto muuntojoustavuus muurauslasta muutos muutto muuttosuunnittelu naistenpäivä nostotyö nosturi nuoret paineilmaliitäntä palvelumuotoilu palvelupolku perehdytys pihatyöt Pitkäniemi poikkeusjärjestelyt Pomppis-kenguru portaat potilaan sängynpäätymalli potilassängynpääty projekti projektikoordinaattori projektikulttuuri projektinhallinta projektipankki projektipäällikkö projektisalkku projektisihteeri prosessi puhelinkoppi pysäköintihalli päivystys pääkeskus pöytäkirja raitiotie rakennusala rakennusautomaatio rakennushanke rakennushankkeet rakennusliike rakennusten purkaminen rakennuttajatoimisto rakennuttaminen rakentaminen rakentaminen sairaalassa remontointi remontti riskit sairaala-alue sairaalarakennus sairaalatoiminnan jatkuvuus saneeraus sosiaalitilat sote Suomi 100 vuotta suunnittelija suunnittelu sydänsairaala sähkö sähkökatko sähköliitäntä sähköverkko takuuaika talotekniikka talotekniset järjestelmät tarkastus tarveselvitys Tays Tays uudistamisohjelma Taysin etupiha tehosteväri tekniikkareititys tekninen asiakirjahallinta tiedonkulku tietomallisuunnittelu tilaratkaisut tippateline toiminnallinen suunnittelu toimintaympäristö toimistotilaperiaatteet toimistotilat toimitilahallinto toimitilakonsepti toimitilat toimitilat-vastuualue torninosturi toteutussuunnittelu toukokuu turvallisuus turvallisuusasiakirja tuuli työhyvinvointi työllisyys työmaa työmaita työnjohtaja työyhteisön tuki ulkotyöt urakka urakkaohjelma uudisrakennus uudisrakentaminen uudistaminen uudistamisohjelma valaistus valinnanvapaus valmistelut VALO valtiovalta valvoja varavoima varavoima-asema webbikamera vesihuolto vesikatto vieraat virtuaalimatka wlan vuosipäivä yhteistyö yleissuunnittelu äänimaailma