4.8.2016 klo 14.03 Markus Näriäinen, sairaalainsinööri

Onko sairaalassa rakennettu kesällä?

Rakennustöitä tehdään läpi vuoden. Sairaalatoiminnassa ja rakentamisessa on sellainen yhteinen piirre, että vaikka kesällä lomaillaan, toiminta jatkuu myös koko lomakauden ajan.

Joskus ennen työmaita suljettiin heinäkuun ajaksi, mutta nykyään sitä tehdään vain harvoin. Heinä- ja elokuun työt on tietysti suunniteltava etukäteen tavallista tarkemmin, jotta lomalaisten tuuraajat tietävät mitä tehdä ja jotta kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit osataan tilata hyvissä ajoin etukäteen, sillä tehtaissa ja rautakaupoissakin lomaillaan.

Olemassa olevan remontointia, uuden rakentamista

Keskussairaalan alueen työmaat ovat edenneet kesän aikana mukavasti. Olemassa olevaa rakennuskantaa remontoidaan ja valmista syntyy. Kampusalueen Y-asuinrakennuksen ja Radiuksen eli sairaalan pääsisäänkäynnin edustalla on tehty infrastruktuuriin liittyviä kaivutöitä; maan alle asennetaan kaapeleita ja putkia muun muassa sähkönjakelua, jätteiden keruuta, viemäreitä ja happilinjoja varten. Tämä työ jatkuu nyt Radiuksen edustalta kohti etupihaa.

Etupihalle rakennettavan N-rakennuksen eli Tays Sydänsairaalan vesikatto on valmistumassa ja talon sisäpuolella aloitellaan muun muassa väliseinien muurauksia. Uuden D-rakennuksenkin runkoa on kasattu muutaman kerroksen verran. Vesikattokorkeudessaan B-tornin katon tasalla se on jo maalis-huhtikuussa.

N-siiven uutta vesikattoa

N-siiven uutta vesikattoa

D-rakennukseen sijoittuvat aikanaan uusi pääaula, raskaana olevien, synnyttäjien ja vastasyntyneiden hoito, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien hoito, verisuonikirurgia, toimenpideradiologia sekä laboratorion näytteenotto. Vaikka jo N-rakennus näyttää nyt isolta talolta, mittasuhteet muuttuvat vielä. Uusi D-rakennus tulee näkymään aina Hervantaan asti ja muuttamaan omalta osaltaan Tampereen kaupunkikuvaa.

Huikeaa etenemistä

On huikeaa ajatella, että vuoden päästä lomien jälkeen N-rakennuksen sisätyöt ovat jo varsin pitkällä, ja kahden vuoden päästä lomien jälkeen se on valmiina vastaanottamaan potilaita. Vuosi sitten etupihalla vietettiin vielä lukkojuhlaa ja työmaa-aluetta rajattiin aidoilla. Ensi vuoden kesälomien jälkeen myös Lasten ja nuorten keskuksen eli L-rakennuksen rakentaminen on alkanut ja maanalainen pysäköintihalli alkaa olla hahmollaan.

Ensi kesätä tässä nousee L-siipi

Ensi kesänä tässä nousee L-siipi.

Etupihahanke on valtavan kokoinen projekti, mutta se etenee kesä kesältä eteenpäin. Kolmen kesän jälkeen syksyllä 2019 senkin osalta ollaan jo aivan loppusuoralla.

Käynnistyviä hankkeita

Kuluvana kesänä on myös valmisteltu uusia hankkeita, jotka käynnistetään vielä syksyn aikana. Niistä suurimpia ovat keskussairaalan alueella B-tornin julkisivun korjaus ja uuden varavoima-aseman rakentaminen. Sastamalassa Vammalan aluesairaalassa puolestaan käynnistetään Hyvinvointikampus-niminen hankekokonaisuus, jonka myötä tehostetaan aluesairaalan ja samoissa tiloissa toimivan Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistyötä. Ensi kesänä nämäkin ovat jo pitkällä.

Rakenteilla oleva tunneli

Rakenteilla oleva tunneli, jota pitkin tulevaisuudessa kuljetaan A-siiven ali etupihan rakennuksiin.

Tagit

ajoneuvonosturi akustiikka anestesiaylilääkäri arjen rutiinit arkisto arkistointi Arvo Ylpön katu asiakaslähtöisyys asiakasnäkökulma asiantuntija automaatio data- ja puhelinyhteydet edistyminen ehdotussuunnittelu energia energiahuolto energiatehokkuus ennakkomuutto erikoisprojekti Etupiha etupihahanke haastava haasteet hankesuunnittelu happiasema happiliitäntä harjakaiset harjannostajaiset henkilöstöresurssit heräämö historia hoitajakutsujärjestelmä hulevesipumppaamo häiriöttömyys insinööri invamitoitus jatkuva oppiminen joulupukki juhlavuosi julkinen sektori jätehuolto jäähdytys kaukokylmä kaupunkikuva kenguru keskussairaala ketteryys kiinteistötekniikka kilpailuttaminen tilaajavastuu kilpailutus koekäyttö koordinointi kulkuoikeudet kulkureitti kumppanuus käyttäjä käyttäjäpalaveri käyttöönotto laajennus lapset lasten ja nuorten keskus lasten oikeudet lastensairaala led-valo liikenne liikennejärjestelyt liikenneverkko lomakausi L-rakennus lumipeite lvi maakaasu maakunta Maakuntien tilakeskus maankaivu mallihuone mallitila monitilatoimisto muuntojoustavuus muurauslasta muutos muutto muuttosuunnittelu naistenpäivä nostotyö nosturi nuoret paineilmaliitäntä palvelumuotoilu palvelupolku perehdytys pihatyöt Pitkäniemi poikkeusjärjestelyt Pomppis-kenguru portaat potilaan sängynpäätymalli potilassängynpääty projekti projektikoordinaattori projektikulttuuri projektinhallinta projektipankki projektipäällikkö projektisalkku projektisihteeri prosessi puhelinkoppi pysäköintihalli päivystys pääkeskus pöytäkirja raitiotie rakennusala rakennusautomaatio rakennushanke rakennushankkeet rakennusliike rakennusten purkaminen rakennuttajatoimisto rakennuttaminen rakentaminen rakentaminen sairaalassa remontointi remontti riskit sairaala-alue sairaalarakennus sairaalatoiminnan jatkuvuus saneeraus sosiaalitilat sote Suomi 100 vuotta suunnittelija suunnittelu sydänsairaala sähkö sähkökatko sähköliitäntä sähköverkko takuuaika talotekniikka talotekniset järjestelmät tarkastus tarveselvitys Tays Tays uudistamisohjelma Taysin etupiha tehosteväri tekniikkareititys tekninen asiakirjahallinta tiedonkulku tietomallisuunnittelu tilaratkaisut tippateline toiminnallinen suunnittelu toimintaympäristö toimistotilaperiaatteet toimistotilat toimitilahallinto toimitilakonsepti toimitilat toimitilat-vastuualue torninosturi toteutussuunnittelu toukokuu turvallisuus turvallisuusasiakirja tuuli työhyvinvointi työllisyys työmaa työmaita työnjohtaja työyhteisön tuki ulkotyöt urakka urakkaohjelma uudisrakennus uudisrakentaminen uudistaminen uudistamisohjelma valaistus valinnanvapaus valmistelut VALO valtiovalta valvoja varavoima varavoima-asema webbikamera vesihuolto vesikatto vieraat virtuaalimatka wlan vuosipäivä yhteistyö yleissuunnittelu äänimaailma