Hyppää sisältöön
23.6.2021

Kesäharjoittelussa pääsee näkemään sairaalan toimintaa

17-vuotias lukiolainen Alex Sunell haaveilee lääkärin ammatista ja haki kesäharjoitteluun sairaalaan. Kuukauden mittaisessa harjoittelussa hän tekee avustavia sairaalahuollon tehtäviä, tutustuu sairaalan toimintaan ja tapaa ruokatarjoilujen merkeissä myös potilaita. 

Kesäharjoitteluun kuuluu esimerkiksi vuoteiden sijaamista.

17-vuotias lukiolainen Alex Sunell näki Instagramissa tiedon Taysin kesäharjoittelupaikoista ja kiinnostui mahdollisuudesta. Koska Alexin kaveri oli aiemmin ollut vastaavassa harjoittelussa ja pitänyt paikasta, päätti Alex hakea. Hakijoita oli kaiken kaikkiaan 712 ja harjoittelijoita otettiin 31.

Alex haaveilee lääkärin ammatista, joten tämä oli oiva tilaisuus tutustua sairaalan toimintaan.

Nuorille kesäharjoittelijoille on tarjolla monenlaisia avustavia tehtäviä. Alex työskentelee Taysin sairaalahuollossa, ja hänen työpisteenään on Tekonivelsairaala Coxan vuodeosasto. Taysissa on kaiken kaikkiaan noin 500 sairaalahuoltajaa eri toimipisteissä.

-Sijaan potilaiden vuoteita, hyllytän tavaroita, siivoan sekä avustan potilaiden ruoanjaossa. Astioita hakiessa jutustelen yleensä potilaiden kanssa muutaman sanan.

Palkallinen harjoittelu kestää kuukauden ja työpäivät ovat arkisin klo 8-15. Lounas on omakustanteinen, ja sairaala-alueella on useita vaihtoehtoja ruokailuun, kuten uudessa pääaulassa sijaitseva Subway, johon Alexkin on ehtinyt tutustua.

Kuukauden kesäharjoittelu tuo mukavaa vaihtelua lukio-opiskeluun.

Harjoittelu tuo vaihtelua opiskeluarkeen.

-Kun on tottunut istumaan vaan koulunpenkillä arkisin, niin tämä on ollut mukavan erilaista. Tässä tulee liikuttua yllättävän paljon, ei ole mitään kevyttä työtä, hän toteaa.

Sairaala on suuri organisaatio, työntekijöitä Taysissa on lähes 8000. Alex on tavannut sairaanhoitajien ja sairaalahuoltajien lisäksi henkilöitä talouspalveluista ja henkilöstöhallinnosta - sekä tätä juttua tehdessä myös viestintäpalveluista.

Lukion jälkeen Alex mahdollisesti hakee lääketieteelliseen. Mikä lääkärin työssä viehättää?

-Haluaisin hoitaa potilaita, päästä parantamaan ihmisten elämää. Kun potilas on iloinen, siitä tulee itsellekin hyvä mieli. Lisäksi arvelen, että siinä työssä päivät eivät ole samanlaisia. Ja harjoittelun perusteella Tays vaikuttaa työympäristönä viihtyisältä, kertoo Alex.

Paula Pasanen