Hyppää sisältöön
18.9.2020

Lääketieteen opiskelija sai arvokasta työkokemusta Taysissa

Kesätyö sairaalahuoltajana Tays Pitkäniemessä avasi Ronja Lindbergille kurkistusikkunan sairaalan arkeen.

Ronja Lindberg työskenteli kesän sairaalahuollossa.

Kun tamperelainen lääketieteen opiskelija Ronja Lindberg etsi ensimmäisen opiskeluvuotensa jälkeen kesätöitä, kriteereitä oli kaksi: sijainti lähellä kotikaupunkia ja mahdollisuus päästä näkemään sairaalamaailmaa.

− Koin tärkeäksi päästä kesätöihin mahdollisimman lähelle omaa alaani, jotta näkisin sairaalaympäristöä, joka ei muuten ole vielä kovin tuttu. Etsin Taysin sivuilta jotain omiin opintoihini sopivaa työtä, ja löysin sairaalahuoltajan kesätyön Tays Pitkäniemestä, Lindberg kertoo.

Lindberg työskenteli Tays Pitkäniemessä sairaalahuoltajana kesä- ja heinäkuun. Yksikön sairaalahuoltajan työt keskittyivät pitkälti siivoukseen ja puhtaanapitoon.

Työssä näkyivät myös koronan vaikutukset. Normaalistikin tarkan käsien desinfioimisen ja kertakäyttökumihanskojen käytön lisäksi sairaalahuoltajien tuli käyttää kasvomaskia työskennellessään potilaiden läheisyydessä.

Itse työtehtävät olivat läpi kesän melko samankaltaisia, mutta mielenkiintoinen työympäristö ja mukavat työparit tarjosivat hyvin erilaisia päiviä ja tilanteita.

− Työparin kanssa sain aluksi rauhassa perehtyä uuteen työhön ja myöhemmin jakaa työpäivän. Työparini olivat todella mukavia ja olleet alalla jo pidempään. Työskenteleminen jo kokeneemman työntekijän kanssa toi varmuutta myös omaan tekemiseen, Lindberg tiivistää.

Hyödyllinen kokemus tulevaa ajatellen

Vaikka Lindbergin tähtäin on lääkärin ammatissa, kokee hän kesätyön sairaalahuoltajana olleen hyödyllinen kokemus myös tulevaisuutta ajatellen.

− Tulen tekemään tulevaisuudessa ehkä hieman erilaista työtä. Pidän kuitenkin tärkeänä sitä, että olen päässyt näkemään sairaalassa työskentelyä muustakin kuin lääkärin näkökulmasta.

Lindbergin tähtäin lääkärin ammattiin.

Tays ja osa sen yksiköistä olivat tamperelaiselle Lindbergille jo ennestään tuttuja. Ensimmäisenä opiskeluvuotena hän pääsi tutustumaan Tays Keskussairaalaan opintojensa kautta.

− Kesän kokemuksen perusteella minulle jäi positiivinen kuva Taysista työnantajana. Hakuprosessi, haastattelu sekä ensimmäisen päivän perehdytys hoituivat jouhevasti, ja työn aikana viestintä toimi hyvin, Lindberg kiittelee.

Syksyllä Lindberg jatkaa lääketieteen opintojaan. Toisen vuoden opintojen alkaessa hän ei vielä osaa sanoa, mikä erikoisala voisi tulevaisuudessa kiinnostaa eniten. Paluu jonain päivänä Taysiin on kuitenkin täysin mahdollinen.

− Seuraavina kesinä tulen varmasti etsimään taas sairaaloista kesätöitä. Kun etenen opinnoissani, paranevat mahdollisuudet oman alan kesätöihin. Osa harjoittelupaikoistakin on Taysissa, joten on mahdollista, että pääsen vielä kokemaan Taysissa työskentelyn lääkärinkin näkökulmasta, Lindberg naurahtaa.

»Lue myös muita kesätyökokemuksia:
Sairaanhoitajaopiskelijan opettavainen kesä Taysissa

Ida Ijäs