Hyppää sisältöön
11.1.2021

Sairaanhoitajaopiskelijan opettavainen kesä Taysissa

Kesätyöstä jäivät parhaiten mieleen hyvä työilmapiiri ja ajanhallinnan taito, kertoo Noora Eskelinen.

Sairaanhoitajaopiskelija Noora Eskelinen työskenteli kesän Taysissa

Sairaanhoitajaopiskelija Noora Eskelinen työskenteli kesän Taysin keuhko-, iho- ja allergiasairauksien osastolla. Eskelinen opiskelee kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Kesätöihin Taysiin hän pääsi aiemman harjoittelupaikkansa avulla.

− Hain alun perin Taysin sijaisrekryyn vuoden alussa. Sitä kautta eräs aiemman harjoittelupaikkani osastonhoitaja otti minuun yhteyttä ja kysyi, haluaisinko samalle osastolle kolmeksi kuukaudeksi kesätöihin, Eskelinen kertoo.

Osastolla sai aina apua ja neuvoa, kun tarvitsi.

Työhön kuului ihopotilaiden hoitamista, ja työtehtävät olivat monipuolisia.

− Osastolla oli paljon kroonisia alaraajahaavapotilaita ja ihosairauksia. Tein esimerkiksi haavahoitoja ja rasvauksia, leikkausvalmisteluja ja leikkausten jälkeisiä hoitoja.

Harjoitteluun verrattuna kesätyö opetti enemmän oman ajankäytön hallintaa.

− Nyt minulla oli omat potilaat, joista olin vastuussa. Päivää piti osata suunnitella niin, että jokaisen potilaan kanssa voitiin käyttää aika mahdollisimman hyvin. Oli tärkeää opetella ennakoimaan myös seuraavaa päivää tai jopa seuraavaa viikkoa.

Positiivista palautetta myös potilailta

Oppimisen lisäksi parasta kesätöissä olivat hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit.

− Osastolla sai aina apua ja neuvoa, kun sitä tarvitsi. Myös potilailta oli mukavaa saada positiivista palautetta.

Eskelisen tavoitteena on valmistua jouluun mennessä. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaisi työ esimerkiksi jossain erikoissairaanhoidon yksikössä. Taysia Eskelinen pitää opiskelijan näkökulmasta kannustavana työnantajana.

− Taysissa osataan nähdä opiskelijat ja kesätyöntekijät tulevaisuuden ammattilaisina. Ilman muuta voisin haluta jatkossakin työskennellä Taysissa.

»Kesätyö: Lääketieteen opiskelija sai arvokasta työkokemusta Taysissa

Ida Ijäs