Julkaistu 15.8.2017

Taysin ja Pietarin yhteistyö täsmentyy

Tays ja Pietarin kaupungin Terveyskomitea allekirjoittivat viime vuoden lokakuussa yhteistyösopimuksen, jonka perusteella aloitettiin keskustelut muun muassa terveydenhuollon asiantuntijoiden, opettajien ja opiskelijoiden vaihdosta ja koulutuksesta, bio- ja terveysalan yhteistyöstä sekä innovaatio- ja kehittämistoiminnasta.

Sopimuksen käytännön asioiden valmistelua on jatkettu kevään ajan. Taysissa tällä viikolla vierailleen Pietarin Terveydenhuoltokomitean ja sairaaloiden johtajien kanssa neuvoteltiin ensivaiheen käytännön yhteistyöstä.

Pietarilaiset ovat kiinnostuneita muun muassa raskauden ja synnytysten hoitoon liittyvästä koulutuksesta, sekä Taysin kirurgian koulutuskeskuksen toiminnasta. Keskusteluaiheena oli myös tekonivelleikkaustoiminta.

- Kehitämme Taysista yhä kansainvälisempää terveydenhuollon toimijaa. Yhteistyökumppaneiden avulla voimme viedä osaamistamme ulkomaille ja saada samalla uudenlaista kansainvälistä asiantuntemusta toimintamme kehittämiseksi. Meillä on jo myös vastaava yhteistyösopimus Tukholman Karoliinisen sairaalan kanssa, kertoo sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Pietarissa on saman verran asukkaita kuin koko Suomessa, joten potilasmäärätkin ovat suurempia. Yhteistyön myötä Taysilla on mahdollisuus hyödyntää tästä kertynyttä osaamista esimerkiksi lyhyillä vierailuilla.