Tee elämäsi valinta

Sinulla on oikeus valita erikoissairaanhoidon hoitopaikkasi mistä tahansa suomalaisesta julkisesta sairaalasta. Yhä useampi valitsee Taysin tai jonkun sen tytäryhtiöistä: Tekonivelsairaala Coxan tai Tays Sydänsairaalan.

Asiantuntijoihimme luotetaan

Meillä työskentelee 9000 sairaanhoidon ammattilaista, ja Taysissa käy vuosittain 220 000 eri potilasta. Henkilökunnallamme on osaamista myös harvinaisimpiin sairauksiin.

Teemme 41 000 leikkausta vuodessa - määrän tuoma kokemus vahvistaa osaamistamme.

Koulutamme sairaanhoidon ammattilaisia, teemme lääketieteellistä tutkimusta ja kehitämme hoitomenetelmiä. 97 % meillä hoidetuista suosittelisi sairaalaamme ystävilleen.

Yksiköistämme suosituin valinnanvapauspotilaiden keskuudessa on Coxa, sinne saapuu vuosittain yli 2000 valinnanvapauttaan hyödyntävää asiakasta.

Tunnustettua laatua

Tays tekee merkittävää lasten ja aikuisten lääketutkimusta. Lasten lääketutkimuskeskus Peetu tarjoaa keskitettyjä kliinisen lääketutkimuksen palveluja koko Suomen lapsiväestölle.

Taysissa toimii harvinaissairauksien yksikkö: harvinaissairaita hoidetaan ja tutkitaan kaikilla erikoisaloilla. 

Taysin tuki- ja liikuntaelinkeskukseen tulee vuosittain yli 500 valinnanvapauspotilasta eri puolelta Suomea. Suomessa vaativien käsivammojen sekä olkahermopunoskirurgian hoito on keskitetty Taysiin ja HUSiin. Taysissa toimii ympärivuorokautinen käsivammojen sekä plastiikkakirurgian päivystys. Hoidamme myös paljon vaativaa jalka- ja selkäkirurgiaa. Jalkaterän sairaudet, kivut ja virheasennot ovat ydinosaamistamme. Tänä vuonna avatut uudet tilat mahdollistavat viimeisimmän teknologian hyödyntämisen ja selkäleikkauksissa on käytettävissä moderni latosali.

Tunnustuksena korkeasta laadusta ja kansainvälisestä syöpätutkimuksesta Tays Syöpäkeskukselle on myönnetty eurooppalainen OECI Cancer Center -status. Meillä myös toimii kansainvälisesti korkeatasoisia lääketutkimuksia tekevä syöpälääketutkimusyksikkö Fonk.

Viihtyisää tilaa potilaille ja läheisille

Sairaalakäynnin yhteydessä voit hoitaa apteekkiasiat, nauttia Subwayn, R-kioskin ja muiden kahviloiden palveluista tai vaikkapa käydä kampaamossa. Kohtaamispaikassa saat tukea potilasjärjestöiltä. Lasikattoinen lounge tarjoaa valoisan oleskelupaikan.

Meillä on runsaasti yhden hengen huoneita, joissa on oma wc. Lasten ja nuorten sairaalan potilashuoneissa on lisävuode, johon vanhempi voi jäädä yöksi.

Alueellamme on myös potilashotelli. Kun hotelli on osa potilaan hoitoa, hotellivaraus tehdään sairaalasta. Potilasmajoitukseen kuuluu täysihoito. Yöpymisestään potilas maksaa jälkikäteen vain sairaalamaksun ja muu osuus laskutetaan kotikunnalta. Myös potilaan läheinen voi yöpyä samassa huoneessa edullisesti.

Lue lisää oheispalveluista

Palvelemme myös verkossa

Aina matkustaminen paikan päälle ei ole tarpeen. Jos fyysinen tapaaminen ei ole hoidon kannalta välttämätöntä, voit asioida kanssamme myös verkossa. Videovastaanotto voi olla hyödyllinen vaihtoehto vaikkapa leikkaukseen valmistautuessa tai kuvantamistuloksia läpikäydessä. Verkossa voit myös tarkastaa ajanvarauksesi, täyttää esitietokyselyt ja käydä hoitokeskusteluja.

Tutustu OmaTaysiin

Meille on helppo tulla

Suuri osa toimipisteistämme sijaitsee Tampereella Kaupin kampuksella noin 3 kilometrin päässä keskustasta. Sairaala-alueella on oma pysäköintihalli, josta pääsee kulkemaan sisäkautta pääsisäänkäyntiin sekä Sydänsairaalaan. Busseilla on useita pysäkkejä alueellamme, ja elokuusta 2021 alkaen raitiovaunu pysähtyy pääsisäänkäynnin edessä.

Sinua voidaan hoitaa myös jossain muussa toimipisteessämme: Tays Hatanpäällä, Tays Valkeakoskella Tays Pitkäniemessä tai Tays Sastamalassa.

Lue lisää: pysäköinti ja kulkuyhteydet