Julkaistu 26.8.2019

Sairaanhoitopiiri käynnistää johtajaylilääkärin haun

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin ja Taysiin etsitään uutta johtajaylilääkäriä. Hallitus käynnisti maanantaina 26.8. uuden johtajaylilääkärin haun, sillä sairaanhoitopiirin nykyinen johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen jätti kesäkuun valtuustolle irtisanoutumisilmoituksen eläköitymisensä vuoksi. Hiltusen palvelussuhde päättyy 30.4.2020.

Virka tulee julkiseen hakuun syyskuussa. Valtuusto valitsee uuden johtajaylilääkärin kuluvan vuoden lopussa.

Johtajaylilääkärin valinnassa arvostetaan kokemusta vaikuttavuusperustaisesta terveydenhuollosta sekä lean-kehittämisestä. Eduksi katsotaan myös johtamiskokemus erikoissairaanhoidosta. Lisäksi virassa katsotaan eduksi kokemus yhteistyöstä lääketieteen erikoisalojen välillä sekä sosiaali- ja perusterveydenhuollon kanssa. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta monialaisten verkostojen johtamisesta. Johtajaylilääkärillä tulee olla myös hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Johtajaylilääkärin kelpoisuusehtona on erikoislääkärin oikeudet sairaanhoitopiirissä edustettuna olevalla lääketieteen erikoisalalla ja yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan toteama dosentin arvo sekä riittävä hallinnollinen taito ja kokemus.

Hallitus nimesi virantäytön valmisteluun myös erillisen valmisteluryhmän.