Julkaistu 18.2.2019

Sairaanhoitopiirin johtajan haku alkaa

Sairaanhoitopiirin hallitus on laittanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajan viran haettavaksi. Virka avautuu, kun nykyinen johtaja Rauno Ihalainen ilmoitti joulukuussa valtuustolle jäämisestään 1.10. alkaen vanhuuseläkkeelle.

Sairaanhoitopiirin johtajan virkaan valittavalta toivotaan strategista johtamisotetta ja kokemusta konsernimuotoisen organisaation johtamisesta. Hallituksen mukaan johtajan työssä vaaditaan kokemusta ihmisten, toiminnan ja talouden johtamisesta sekä näkemystä toiminnan asiakaslähtöisestä kehittämisestä. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan tuntemus sekä ymmärrys tieteellisestä tutkimuksesta ja yliopistoyhteistyöstä ovat eduksi tehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Tehtävään valittavalla tulee olla niin ikään hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaksi valittavalta vaaditaan kelpoisuusehtona korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus hallinnollisissa ja taloudellisissa asioissa. Hän toimii virassaan myös Taysin johtajana sekä yhtymähallinnon esimiehenä. Virassa on kolmen viikon hakuaika.

Johtajavalintaa valmistelevaan valintaryhmään kuuluvat Leena Kostiainen, Pekka Järvinen, Tuukka Liuha, Olga-Haapa-aho, Sinikka Torkkola ja Eeva Moilanen.

Valtuusto valitsee uuden johtajan 10.6.2019 pidettävässä kokouksessaan.

Lisätietoja

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Leena Kostiainen, puh. 050 3637069