Julkaistu 5.10.2015

Sairaanhoitopiirin tulosennuste tältä vuodelta lähelle nollaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toisen välitilinpäätöksen mukaan sairaanhoitopiiri on välttymässä merkittävältä alijäämältä kuluvana vuonna. Ennuste on lähellä nollatulosta, mikä on kuitenkin noin kahdeksan miljoonaa euroa vähemmän kuin valtuusto alun perin asetti tavoitteeksi.

Erikoissairaanhoidon kysyntä on kuluvan vuoden aikana vähentynyt selvästi. Vaikka sairaanhoitopiirin kysyntä Pirkanmaan ulkopuolella on kasvanut, se ei riitä korvaamaan jäsenkuntien kysynnän vähentymistä. Vähentyneestä kysynnästä huolimatta jäsenkuntien erikoissairaanhoitoon on käytetty enemmän rahaa kuin palvelusopimuksissa ennakoitiin. Jäsenkunnista Nokialla, Sastamalassa, Mänttä-Vilppulassa, Hämeenkyrössä ja Ylöjärvellä palvelusopimukset ovat ylittymässä 1-5 miljoonaa euroa. Kuntien kanssa on neuvoteltu tilanteen ratkaisuvaihtoehdoista.

Sairaanhoitopiirin valtuusto asetti tämän vuoden talousarviossa 7,4 miljoonaa euron ylijäämätavoitteen erityisesti Taysin investointi-ohjelman sekä siihen sisältyvän uudistamisohjelman toteutuksen ja rahoituksen turvaamiseksi. Välitilinpäätöksen ennuste loppuvuoden tuloksesta on noin 0,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Sairaanhoitopiirin liikelaitoksen ja tytäryhtiöiden taloudellinen tilanne on tavoitteiden mukainen. Yhtiöt tulevat saavuttamaan niille asetetut tulostavoitteet.

Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli välitilinpäätöstä maanantaina.