Julkaistu 26.9.2019

Taksit käyttävät asiakkaiden jättöön ja noutoon Keskussairaalan pysäköintihallia

Taysin pääsisäänkäynti muuttuu lauantaina 28.9.2019, kun uudet rakennukset avautuvat Elämänaukion suuntaan. Samalla pääsisäänkäynnin taksiliikenne siirtyy pysäköintihalliin, jossa ensimmäinen puoli tuntia on kaikille ilmaista pysäköintiaikaa.

Pääsisäänkäynnin uusi osoite on Elämänaukio 2 ja pysäköintihallin ajo-osoite on Kuntokatu 2. Sujuvan asiakaspysäköinnin varmistamiseksi taksien on käytettävä vain niille erikseen osoitettuja pysäköintiruutuja sekä jättö- ja noutoaluetta. Pääsisäänkäynnille tilatut taksit voivat odottaa sovittua asiakasta jättö- ja noutoalueella, mutta muutoin jättö- ja noutoaluetta ei saa käyttää pidempiaikaiseen kyydin odottamiseen.

Pysäköintihallissa on kolme vain takseille varattua pysäköintiruutua (kuvassa punaisella), neljä taksien ja ambulanssien yhteistä pysäköintiruutua (keltaisella) sekä taksiliikenteen jättö- ja noutoalue (vihreällä). Edellä mainittujen lisäksi alla olevassa pohjakuvassa on esitetty taksien sisäänajoreitti punaisin nuolin.

Moottorin tyhjäkäynti on pysäköintihallissa kielletty.


Maakuntatakseja verrataan asiakaspysäköintiin, ja pysäköintimaksun maksavina ne saavat pysäköidä haluamaansa asiakaspysäköintiruutuun.

Pysäköintihalli on maksuton 30 minuuttia sisäänajosta. Tämä sama aikaikkuna on myös taksiliikenteelle. Mikäli maksuton aika ylittyy eikä pysäköintimaksua suoriteta, pysäköintihallin operaattori lähettää laskun rekisterinumeron perusteella ajoneuvon omistajalle.

Sairaalan alueella on lisäksi kaksi taksiasemaa, toinen R-rakennuksen edustalla ja toinen Arvo Ylpön kadun ja Kuntokadun risteyksessä. Kolmannen taksiaseman perustaminen on suunniteltavana. Muutoksista tiedotetaan erikseen.