Julkaistu 26.5.2016

Tays, FinnMedi ja Roche Oy yhteistyöhön

Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tytäryhtiö, asiantuntija- ja kehittämispalveluja tuottava FinnMedi Oy ovat sopineet Roche Oy:n kanssa yhteistyöstä mm. kliinisten lääketutkimusten ja koulutuksen alueella.

Tampereen yliopistollinen sairaala on yksi Suomen johtavista kliinisen lääketutkimuksen keskuksista. Lääkeyhtiö Rochen uusien lääkkeiden tutkimusohjelma on puolestaan maailmanlaajuisesti yksi kattavimmista. Yritys on keskittynyt uusien hoitojen kehittämiseen esimerkiksi syöpäsairauksiin, neurologisiin sairauksiin ja immunologisiin sairauksiin. Nyt solmitulla yhteistyösopimuksella osapuolet tähtäävät lääketutkimustoiminnan strategiseen kehittämiseen.

- Meille on vuosien aikana kertynyt erittäin hyviä kokemuksia Taysin osaamisesta liittyen kliinisiin lääketutkimuksiin. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että sopimuksen myötä yhteistyömme pystytään nostamaan uudelle tasolle ja pääsemme yhdessä hyvin konkreettisella tasolla kehittämään tulevaisuuden lääketutkimusta Taysissa, sanoo Roche Oy:n toimitusjohtaja Titus Gylvin.

Sopimuksen myötä Taysin ja Roche Oy:n ylin johto käyvät yhdessä läpi tutkimusyhteistyön strategisia tavoitteita ja yhteistyön tuloksia. Lisäksi osapuolet perustavat ohjausryhmän kehittämään tutkimuskäytänteitä. Toimintaa on tarkoitus kehittää koulutuksen ja yhteisten tutkimuskohtaisten laatumittareiden avulla. Osapuolet sopivat myös tavoitteesta kartoittaa yhteisesti potilaan hoitopolkuja valikoiduissa sairauksissa.

-Tays ja FinnMedi ovat jo 20 vuoden ajan aktiivisesti panostaneet elinkeinoelämän ja akateemisen maailman yhteistyöhön. Sopimus Roche Oy:n kanssa on luonnollinen jatkumo tälle työlle. Olemme iloisia, että Roche tulee liittymään sopimuksen myötä pirkanmaalaiseen terveydenhuollon osaamisen verkostoon HealthHubiin, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.