Julkaistu 25.9.2019

Tays Keskussairaalan sähköinen opaskartta avataan 28.9.

Tays Keskussairaalan alueelle on valmistunut sähköinen opaskartta, joka otetaan käyttöön 28. syyskuuta samalla, kun uusi etupiha avataan. Karttaa voi käyttää omalla älypuhelimella tai tietokoneella, ja opaskartta löytyy myös sairaalan kosketusinfonäytöiltä.

Karttaan pääsee osoitteesta tays.fi/kartta 28.9. alkaen. Opaskartta on selainpohjainen, joten sen käyttöä varten ei tarvitse ladata älylaitteisiin erillistä sovellusta.

Kartan toteuttamisessa ovat olleet mukana Tays, City-IoT -hanke ja Citynomadi Oy. Kartasta julkaistiin kesällä pilottiversio, josta sairaalan henkilökunnalta kerättiin palautetta. Kartta viimeisteltiin palautteen pohjalta, ja nyt se on kaikkien alueella liikkuvien apuna. Opaskartta kertoo esimerkiksi rakennusten sijainnit, sisäänkäynnit, autojen ja pyörien pysäköintialueet sekä bussiaikataulut. Karttaan on merkitty myös sairaalan oheispalvelut, kuten kahvilat.

Kartta mahdollistaa oman sijainnin tarkistamisen eli paikantamisen sairaala-alueella, kun puhelimen sijaintitoiminto on kytketty päälle. Englanninkielinen versio tulee saataville myöhemmin.

Kartan tietoja päivitetään avoimen rajapinnan kautta sekä Taysista että Tampereen seudun joukkoliikenteestä Nyssestä. Pohjakarttana käytetään Open Street Mapia, johon tuodaan päivityksiä suoraan Tays Keskussairaalan alueen uudistusten edistyessä. Päivittyviä tietoja ovat muun muassa kävelyreitit.

Tampereen päivän aikana lauantaina 28.9. klo 10-13 Taysin palveluneuvojat opastavat uuden kartan käytössä Tays Keskussairaalan uuden pääaulan avajaisissa. Lisätietoa avajaistapahtumasta on julkaistu osoiteessa tays.fi/taysinuutta.