Julkaistu 28.10.2020

Tays Syöpäkeskus on kehittymässä eurooppalaisen syövänhoidon huippuyksiköksi

Tays Syöpäkeskukselle myönnettiin viime vuonna eurooppalainen OECI Cancer Centre -laatusertifikaatti, ja kehittämistyö jatkuu aktiivisesti edelleen.

Euroopan syöpäinstituuttien (OECI) vertaisarvioinnissa tutkitaan syövänhoidon osaamista, hoidon laatua ja tutkimusta. Kun Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ja Tampereen yliopistosta muodostuvalle Tays Syöpäkeskukselle myönnettiin viime vuonna OECI  Cancer Centre -status, sen kansainvälistä yhteistyötä sekä koulutuksessa että tutkimuksessa pidettiin poikkeuksellisen hyvänä. Kiitosta sai myös toiminnan moniammatillisuus sekä tiivis Pirkanmaan alueen yhteistyö Taysin ja terveyskeskuksien välillä.

Vuonna 2016 käynnistynyt akkreditointiprosessi on nyt saanut virallisen päätöksensä, kun vertaisarvioijat arvioivat Tays Syöpäkeskuksen syksyllä 2019 laaditun kehittämissuunnitelman toteutumista. Tällä kertaa erityistä tunnustusta saivat kliinisen syövänhoidon järjestäminen sekä tutkimusorganisaation kehittäminen.

– Akkreditointiprosessista saatiin hyviä eväitä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen, toteaa Tays Syöpäkeskuksen ylilääkäri Annika Auranen.
– Kehittämistyössä ovat olleet mukana niin Tays Syöpäkeskuksen palvelujen käyttäjät kuin eri alojen ammattilaisetkin - kaikille heille suuri kiitos aktiivisesta osallistumisesta ja asiaan paneutumisesta.

Tays Syöpäkeskuksen OECI Cancer Centre -status on voimassa 20.9.2024 asti. Myös TYKSin ja HUSin syöpäkeskuksilla on OECIn myöntämät laatusertifikaatit.