Julkaistu 28.3.2019

Tays on jälleen Suomen tuottavin yliopistosairaala

Tampereen yliopistollinen sairaala jatkaa edelleen THL:n tuottavuustilastojen kärjessä Suomen tuottavimpana yliopistosairaalana. Tuottavuus Taysissa on pysynyt ennallaan, vaikka keskimäärin yliopistosairaaloiden tuottavuus on samaan aikaan laskenut.

Voimme Taysissa olla todella tyytyväisiä, että edellisvuosien hyvä tilanne on meillä jatkunut. Olemme tehneet jatkuvaa kehitystyötä, jotta voimme tuottaa palvelut laadukkaasti mutta edullisesti, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Pirkanmaalla ei ole jääty vain odottamaan tulevaisuutta, sillä kehittäminen jatkuu esimerkiksi digitalisaation ja Taysin tilojen uudistamisen avulla. Uudet toimintamallit edistävät työn sujuvuutta ja työhyvinvointia. Hyvä tuottavuustaso halutaan jatkossakin varmistaa sopimalla sitä tukevista toimista yhdessä henkilöstön kanssa.

Erikoissairaanhoidon lisääntyvästä kysynnästä johtuvaan kulujen kasvuun on vaikea vaikuttaa muuten kuin tuottavuutta parantamalla. Siksi sijoitus tuottavimpana yliopistosairaalana on erityisen tärkeä, muistuttaa sairaanhoitopiirin talousjohtaja Pasi Virtanen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusimmat tilastot perustuvat vuoden 2017 tietoihin.

Lue lisää aiheesta THL:n tuottavuussivuilta

yliopistosairaaloiden tuottavuus