Julkaistu 10.3.2020

Tays on yksi maailman parhaista sairaaloista

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Newsweek on listannut sata maailman parasta sairaalaa, ja Tays on mukana listalla. Sijoitus perustuu sekä ammattilaisten että potilaiden arvioihin ja hoidon laatuun.

Listan ensimmäiset 50 sairaalaa ovat paremmuusjärjestyksessä, ja Helsingin yliopistosairaala on sijalla 25. Tays puolestaan sijoittuu jälkimmäisten 50 sairaalan joukkoon, jotka ovat Newsweekin mukaan maansa toiseksi parhaita sairaaloita.  Listalle pääsivät sairaalat, joita suosittelivat sekä terveydenhuollon ammattilaiset että potilaat ja joiden hoito on laadukasta ja tehokasta. Taustalla on muun muassa kymmenille tuhansille terveydenhuollon ammattilaisille syksyllä 2019 tehty kysely. Lopullisista sijoituksista päätti raati, jossa on edustajia eri puolilta maailmaa. 

Listalla on sairaaloita 21 maasta, jotka ovat Alankomaat, Australia, Brasilia, Espanja, Etelä-Korea, Intia, Israel, Iso-Britannia, Italia, Japani, Kanada, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Suomi, Sveitsi, Tanska, Thaimaa ja Yhdysvallat. Maat valittiin elinajanodotteen, asukasmäärän, sairaaloiden määrän sekä sairaaloiden toiminnasta saatavilla olevien tietojen perusteella.

Arvioinnin toteuttamisessa olivat mukana myös yhdysvaltalaisyritykset GeoBlue ja Statista. Koko lista on julkaistu Newsweekin sivuilla.