Julkaistu 30.3.2021

Tays tutuksi -etäluennolla 8.4. on aiheena koronaepidemia

Jaana Syrjänen

Tays tutuksi -luentosarjan toisella luentokerralla 8.4. kello 18 - 19  kuullaan koronaepidemiasta Suomessa ja Pirkanmaalla. Luennon pitää ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysin infektioyksiköstä. Tämä yleisluento on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koronaepidemia koskettaa nyt kaikkia. Pirkanmaallakin tautitilanne on huonontunut. Suomessa ja myös Pirkanmaalla on jouduttu ottamaan käyttöön uusia rajoitustoimia. Testaaminen, jäljittäminen, karanteeni- ja eristystoimet ja jokaisen ihmisen oma toiminta ovat tärkeitä asioita koronaepidemian hillitsemisessä ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamisessa. Rokotukset tuovat toivon, että tulevaisuudessa koronaepidemia saadaan hallintaan.

Luento järjestetään Teams Live -verkkotapahtumana, joka alkaa torstaina 8.4. kello 18. Osallistujilla ei tarvitse olla Teams-sovellusta, vaan mukaan voi liittyä suoraan linkillä verkkoselaimesta valitsemalla "Katso sen sijaan verkossa". Verkkotapahtuma toimii Chrome-, Microsoft Edge - ja Firefox-selaimissa.

Osallistumislinkki

Ohjeita osallistujille:

  • Voit osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.
  • Voit seurata luentoa anonyymina tai jos haluat, kirjautua omalla nimelläsi, jos sinulla on esimerkiksi työ- tai opiskelupaikan Teams-tunnukset.
  • Ennen tapahtuman alkua näkyy teksti "Livetapahtuma ei ole alkanut." Tapahtuma alkaa automaattisesti kello 18.
  • Jos joudut poistumaan kesken luennon, pääset takaisin samasta linkistä.
  • Verkkotapahtumassa ei ole keskustelualuetta, mutta luennon aikana voi lähettää kysymyksiä. Kysymysalueen saa auki sivun oikean reunan puhekupla-symbolista ja kysymyksen voi lähettää "Esitä kysymys" -kohdasta. Lähetetyt kysymykset menevät tapahtuman järjestäjille, ja jos aikaa jää, lopussa poimitaan joitakin kysymyksiä vastattavaksi. Kaikkiin kysymyksiin ei todennäköisesti ehditä vastata.
  • Voit poistua tapahtumasta klikkaamalla Poistu-painiketta tai sulkemalla selaimen tai selainikkunan.

Kevään aikana pidetään vielä yksi Tays tutuksi -luento. Toukokuussa eli 6.5. kuullaan uudesta Tays Psykiatria -rakennuksesta, jota rakennetaan parhaillaan Tays Keskussairaalan alueelle. Luennon pitää toiminnallinen projektipäällikkö Hannu Hunnakko Taysin aikuispsykiatriasta. Linkki luennolle julkaistaan myöhemmin Taysin sivuilla.

Luennot järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.