Julkaistu 11.2.2019

Taysin Jura Numminen on vuoden 2019 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäri

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa työskentelevä Jura Numminen on valittu vuoden 2019 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäriksi Suomessa. Valinnan teki Suomen korva-, nenä- ja kurkkutautilääkäreiden yhdistyksen hallitus. Kyseinen arvonimi tuli nyt ensi kertaa Tampereelle.

Tällä hetkellä Jura Numminen toimii Taysissa nenän alueen sairauksien vastaavana lääkärinä ja ylilääkärinä. Lääketieteen lisensiaatiksi hän valmistui Ruotsissa Uumajan yliopistosta ja korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäriksi Tampereen yliopistosta. 

Jura Numminen on suorittanut lääketieteen tohtorin tutkinnon Tampereen yliopistossa, jossa hänelle on myönnetty myös korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosentin arvo. Sotilasarvoltaan hän on lääkintäkapteeni.

Vuoden 2019 korva-, nenä- ja kurkkutautilääkärin valintaperusteluissa mainitaan, että Jura Numminen on arvostettu ja taitava kirurgi, jonka vuorovaikutustaidot potilaiden kanssa ovat vertaansa vailla. Työssään hänellä on aina potilas etusijalla, ja hänen positiivinen tapansa kohdata potilaita on ollut esimerkkinä kaikille työtovereille.

Opetustyö on dosentti Nummisen kruununjalokivi. Esiintymis- ja opetustaidot ovat saaneet lukuisilta kollegoilta kiitosta, ja hänet on valittu toistuvasti koulutustilaisuuksien parhaimmaksi luennoitsijaksi.