Julkaistu 24.6.2019

Taysin aikuispsykiatria ja Tampereen mielenterveys- ja päihdepalvelut yhdistymässä 1.9.2020

Pirkanmaalaisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuus, laatu ja resurssit halutaan turvata yhdistämällä Taysin aikuispsykiatria ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut ensi vuoden syksyllä. Yhdistäminen on ensiaskel kohti maakunnallista palvelukokonaisuutta, joka voitaisiin toteuttaa vuonna 2021.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina, että integraation valmistelua jatketaan tavoitteena yhdistää toiminta 1.9.2020. Yhdistymisen edellyttämä kauppakirja ja liikkeenluovutus valmistellaan niin, että järjestely voidaan hyväksyä kaupungin ja sairaanhoitopiirin toimielimissä kuluvan vuoden aikana. Tampereen kaupunginhallitus käsitteli valmistelutilannetta kaupungin osalta 3.6.2019.

Yhdistämisen tavoitteena on helpottaa avohoitopainotteisten, asiakaslähtöisten palveluketjujen rakentamista sekä monipuolistaa asukkaiden palvelutarjontaa. Samalla voidaan vahvistaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistä ja helpottaa henkilöstön rekrytointeja keräämällä alan osaaminen yhteen organisaatioon.

Yhdistymisen valmisteluaikaa on pidennetty alkuperäisestä aikataulusta. Lisäajalla halutaan vähentää erityisesti tietojärjestelmien yhdistymiseen liittyviä aikatauluriskejä ja lisätä henkilöstön osallistumismahdollisuuksia. Hoitoketjujen toimintaa sujuvoittavia toiminnallisia muutoksia pyritään kuitenkin toteuttamaan jo ennen hallinnollista yhdistymistä.