Julkaistu 31.1.2021

Taysin kahdella osastolla kahdeksan uutta koronatartuntaa

Taysin Keskussairaalan ja Hatanpään osastojen koronaepidemian takia loppuviikosta tehdyissä uusintaseulonnoissa on löytynyt kahdeksan uutta koronatartuntaa. Näistä kolme todettiin Tays Hatanpään neurologisella osastolla (HNE2) potilaana olleella ja yksi sen työntekijällä. Neljä muuta todettiin Tays Keskussairaalan syöpäosaston (RS2) työntekijällä. Tartunnan saaneet ovat olleet jo karanteenissa.

Hatanpään neurologisella osastolla hoidetaan tällä hetkellä ainoastaan karanteenissa olevia, negatiiviseksi testattuja potilaita. Keskussairaalan syöpäosastolla ei ole toistaiseksi toimintaa. Positiivisiksi todetut potilaat ovat hoidossa koronapotilaiden erillisillä kohorttiosastoilla tai kotona.

Taysin epidemiassa, jossa kahden eri osaston koronatartunnat liittyvät samaan ketjuun, on toistaiseksi löydetty yhteensä 24 koronatartuntaa. Näistä kymmenen tartuntaa on todettu potilailla: seitsemän neurologisella osastolla ja kolme syöpäosastolla. Henkilökunnan tartuntoja on yhteensä 14, joista kuusi neurologisella osastolla ja kahdeksan syöpäosastolla.

Seulontoja jatketaan maanantaina. Tiedotamme tilanteesta seuraavan kerran aikaisintaan tiistaina.