Julkaistu 12.6.2018

Taysin lasten ja nuorten sairaalan ulkotaideteokseksi valittiin ROP Taiteilijaryhmän Suoja

Taysin tulevan lasten ja nuorten sairaalan edustalle toteutettava ulkotaideteos Suoja tarjoaa visuaalisen elämyksen ja lohduttavan pysähdyspaikan.

Luonnos: ROP Taiteilijaryhmän Suoja sisältä katsottuna

Taysin uuden lasten ja nuorten sairaalan etupihalle tullaan toteuttamaan ROP-taiteilijaryhmän, Tuomo Rosenlundin ja Pekko Oravan elämän puuta kuvaava ulkotaideteos Suoja. Teoksen on määrä valmistua syksyllä 2019 lasten ja nuorten sairaalan käyttöönoton yhteydessä.  

ROP-taiteilijaryhmän teosten kantavana ajatuksena on toivo: se, että positiivisen pohjavireen, synkkien ja vaikeidenkin asioiden keskellä on mahdollisuus. Tähän ajatusmaailmaan sopii myös Suoja.

”Sisältäpäin katsottuna teos muodostaa elämän kiertokulkua symboloivan spiraalin. Kokonaisuudessaan soikean munamainen muoto voidaan itsessään nähdä elämän symbolina. Puu tarjoaa myös suojaa, sillä teokseen on mahdollista mennä sisälle", kuvaa taiteilija Tuomo Rosenlund.

Rosenlundin ja Oravan Suoja valmistetaan lasista, johon printataan graafisesti sarjakuvamaiseen tyyliin puu oksistoineen.

”Samalla kun teosta voi fyysisesti tarkastella eri näkökulmista toivomme Suojan antavan kykyä tarkastella asioita eri näkökulmista, peilata omia tuntemuksiaan. Toivomme Suojan tuovan lohtua ja voimaa lasten ja nuorten sairaalan asiakkaille." 

Suunnittelukutsuun perustuneen hankinnan toteutti Raimo Anttilan taidetoimikunta, joka vastaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin taidehankinnoista.

”Luonnoksen mukaan Suoja on visuaalisesti upea teos ja teknisesti hieno. Se voi kehkeytyä alueen maamerkiksi, joka näkyy Teiskontielle. Teoksen yksityiskohtia ja valaistusta tullaan kehittämään yhdessä taiteilijoiden kanssa”, toteaa valitsijaraatiin kuulunut kehitysjohtaja Isto Nordback.

Luonnos: ROP Taiteilijaryhmän Suoja sijoittuu lasten ja nuorten sairaalan pihaan.

Kuvat ovat luonnoksia. Teokseen voi tulla muutoksia suunnittelun ja toteutuksen edetessä.